banner564

18 ay ceza aldı

Çalıştığı işyerinden hem elektronik eşya hem de patronunun cüzdanında yüklü miktarda para çaldığı iddiasıyla yargılanan Zeki Tanyeli hakkındaki karar açıklandı

18 ay ceza aldı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da çalıştığı “Özcan Elektronik” isimli işyerinden 35 bin TL değerindeki elektronik eşyaları çalıp, bir kısmını 9 bin TL’ye satan ve bunlarda yetmezmiş gibi patronunun cüzdanında 12 bin TL nakit para alan Zeki Tanyeli’nin cezası belli oldu.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık 18 ay hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın 2017 yılı Nisan ayı ile 9 Nisan 2018 tarihleri arasında, çalıştığı “Özcan Elektronik” isimli işyerinden 35 bin 746 TL değerindeki elektronik eşyalar ile işvereninin cüzdanından 12 bin TL nakit parayı çaldığını söyledi. Sanığın çaldığı elektronik eşyaların bir kısmını 9 bin TL karşılığında satarak sahtekârlıkla para temin ettiğini kaydeden Sağer, sanığın işyeri anahtarını kendisine teslim edecek kadar kendisine güvenen işvereninin güvenini suiistimal ettiğini vurguladı.

Paralarla keyif yaptı
Sanık aleyhindeki diğer bir ağırlaştırıcı hususun ise çaldığı paraları yurtdışı gezisine çıkmak ve kıyafet alma gibi tamamı ile lüks harcamalar için kullanması olduğunu söyleyen Sağer, sanığın suçları planlı ve programlı bir şekilde işlediğini de vurguladı.
İşyeri sahibinin mağduriyetinin giderilmesine ve şikâyetin geri alınmasına da değinen Sağer, bu hususların suçun vahametini ortadan kaldırmadığını belirterek, sanığa hapis dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını ifade etti. Sağer, sanık lehindeki hafifletici nedenleri de değerlendirdikten sonra, 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473