banner564

Gözler kararda

Eşi Burcu Okumuş’u 6 bıçak darbesi ile sokak ortasında öldüren Özgür Okumuş hakkındaki davanın son oturumu yapıldı

Gözler kararda
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 18 Nisan 2017 tarihinde, eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldüren Özgür Okumuş’un davasında sona gelindi. Davanın karardan önceki son oturumu dün yapılırken, savunma ile iddia makamı son sözlerini söyledi. Sanığın avukatı İbrahim Demir, müvekkilinin cinayeti tahrik altında işlediğini söylerken, Savcı Mustafa İldeniz ise “Sanık profesyonel kiralık katillere dahi taş çıkaracak şekilde cinayeti tasarlamış ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüştür” şeklinde konuştu. Tarafların hitaplarını yapmasının ardından dava kararı 13 Eylül 2018 tarihine ertelendi.

Avukat Demirtaş, taammüden beraat istedi
Sanığın avukatı İbrahim Demirtaş, mahkemeye yaptığı hitabında, müvekkilinin cinayeti planlayarak işlemediğini ve İddia Makamı’nın “Taammüden Adam Öldürme” suçunu makul şüpheden ari olarak ispatlayamadığını ileri sürdü. Müvekkilinin cinayeti tahrik edilerek işlediğini de savunan Demirtaş, sanık Özgür Okumuş’un “Taammüden Adam Öldürme” davasından beraat ettirilmesini talep etti.

Mustafa İldeniz: Tahrik iddiası oldukça üzücüdür
Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz ise savunmanın yapmış olduğu tahrik iddiasının oldukça talihsiz ve üzücü olduğunu ifade etti.  Savunmanın tahrik iddiasını duruşmanın ilk safhalarında ortaya koymadığına da dikkat çeken İldeniz, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını söyledi.  Sanığın, Burcu Okumuş’a tuzak kurduğunu ve olayın gerçekleştiği “Yemen Kahvesi” isimli işletmeye davet ettiğini anlatan İldeniz, Burcu’nun Gazimağusa’ya doğru geldiğini öğrenen sanığın, “Nokta koymayı bilmen gereken yeri bilmekti oysa adamlık nokta” paylaşımını yaptığını, bir önceki akşam ise cinayet ile örtüşen Ayten’in Sonu isimli şiiri paylaştığını anımsattı. Savcı, sanığın olaydan bir önceki akşam cinayeti tasarladığını iddia etti. 

Zekice bir plan yaptı
Sanığın, cinayet planının son safhasına geldiğinde ise en önemli hareketini yaparak, “Yemen Kahvesi” isimli işletmenin mutfağından cinayette kullandığı bıçağı aldığını anlatan İldeniz, sanığın bunu maktule gelmeden kısa bir süre önce yaptığını, bunun nedeninin ise önceden bıçağı almış olması halinde birileri tarafından fark edilerek Burcu’nun uyarılabilme ihtimalinin olduğunu iddia etti. İldeniz, “Sanık profesyonel kiralık katillere dahi taş çıkaracak şekilde cinayeti tasarlamış ve her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmüştür” şeklinde konuştu. Sanığın olay anı öncesi ve sonrasındaki soğukkanlılığının kamera görüntülerine de yansıdığını savunan İldeniz, sanığın yegane amacının Burcu’yu öldürmek olduğunu kaydetti. Sanığın ardı ardına 5 bıçak darbesi vurmasının, hatta son bıçak darbesini de şah damarına vurmasının da bunun açık bir göstergesi olduğunu belirten İldeniz, sanığın “Taammüden Adam Öldürme” davasından suçlu bulunarak mahkûm edilmesini talep etti.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı, Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, uzun süren ve birçok tanığın dinlendiği davanın kararının 13 Eylül 2018 tarihine ertelediğini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473