banner564

2 ay bekleyecek

Cinsel saldırı ve soygun suçlarından tutuklanan Rus uyruklu eski polis müfettişi Alexander Satlaev cezaevine gönderildi

2 ay bekleyecek
banner598

 Suna ERDEN

Rusya’da 4 ayrı tecavüz suçundan hüküm giyen, KKTC’de ise soygun ve cinsel saldırı iddiasıyla tutuklanan eski polis müfettişi Alexander Satlaev hakkındaki soruşturma tamamlandı. 
Girne’de bir kadına saldırıp, boğazını sıkıp bayılttıktan sonra parasını çalan Alexander Satlaev dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Zanlı soygun suçunu kabul ederken, cinsel saldırıyı ise kabul etmedi.
Girne Adli Şube’de görevli polis memuru Adnan Kardeşler, zanlının 22 Eylül tarihinde, Yaz Gülü Sokak üzerinde bulunan bir apartmanın altında, H.K isimli kadının arkasına gizlice geçtiğini ve boğazını sıkıp bayılttığını söyledi. 
Kardeşler, zanlının daha sonra içerisinde 300 TL ile 35 Euro para bulunan çantayı alarak kaçtığını ifade etti. 
Zanlının kamera görüntülerinden belirlendiğini söyleyen Kardeşler, Kaşgar bölgesinde tespit edilerek tutuklandığını dile getirdi. 
Polis memuru Adnan Kardeşler, zanlının Rus vatandaşı olduğunu ve ülkeye 19 Ağustos’ta giriş yaptığının tespit edildiğini söyledi. 
Zanlının tutuklanmasının ardından H.K’nin Girne Polis Müdürlüğü’ne gelerek zanlıyı 8 kişi içerisinden teşhis ettiğini belirten Kardeşler, olay yerinde bulunan bir deniz havlusu ile müştekiye ait olan çantanın emare olarak alındığını, ancak paraların bulunamadığını ifade etti.
Kardeşler, havlu üzerinde saç kılı bulduklarını ve DNA araştırması için Türkiye’ye göndereceklerini ifade etti.

Olaylarda benzerlik var
Polis, ayrıca Girne’de boğazı sıkılarak bayıltılan başka bir kadının ise cinsel saldırıya uğradığını, zanlının bu olayla bağının olduğunu düşündüklerini ifade ederek, Rusya’da polis müfettişi olduğu dönemde 4 kadına tecavüz ettiğini, 4 kadına karşı da girişimde bulunduğunu belirtti.
Kardeşler, zanlının Rusya’daki olaylarda kadınlara arkalarından yaklaşıp, boğazından sıkarak bayılttığını, bu yöntemin KKTC’de meydana gelen olaylarla benzerlik gösterdiğini ifade etti.

Görüntüleri uzmanlar inceleyecek
Soruşturma amaçlı tutuklu bulunan zanlının gönüllü ifade verip soygun suçunu kabul ettiğini kaydeden Kardeşler, ancak cinsel saldırıyı reddettiğini ifade etti.
Kardeşler, cinsel saldırının meydana geldiği bölgeden güvenlik kamerası görüntüleri aldıklarını, zanlının profili ile görüntülerdeki şahsın profilinin analiz edileceğini belirtti.
Polis memuru, görüntülerin uzmanlar tarafından incelenmesi için Türkiye’ye gönderileceğini de belirtti. Polis, ayrıca soygunda emare alınan saç teli ile ilgili de DNA sonuçlarını beklediklerini söyledi. 
Soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının geri kalan kısmına etki edemeyeceğini kaydeden polis, ülkede turist vizesi ile bulunduğunu belirterek, teminat talep etti.
Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473