banner564

20 milyon dolar hazır

Tarım sektöründe ciddi yatırımları bulunan Turgut Ceyda ve ortakları, Cypfruvex’e talip olduklarını açıkladı

20 milyon dolar hazır
banner598
Kuzey Kıbrıs’ta tarım sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri bulunan Çiftçiler Birliği eski Genel Sekreteri Turgut Ceyda ortaklarıyla beraber, narenciye sektörünün bel kemiği konumundaki Cypfruvex’e talip oldu.
Bugün bekleneni veremeyen Cypfruvex’i, işadamı Asil Nadir dönemindeki gibi parlatmak için projelerinin hazır olduğunu anlatan Ceyda, finansal sorunların da bulunmadığını ve üreticiye yeni bir açılım yapmak için kuruma talip olduklarını ifade etti. 
Gerek üretim alanında gerekse tarımsal ekipman ithalatı satışı konusunda icraatlarda bulunan Turgut Ceyda uluslararası şirketler ve Yüksekbaş ailesiyle yaptıkları ortaklıkla Cypfruvex’e talip olduklarını açıkladı. 
Diyalog’a konuşan Ceyda, “Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na Cypfruvex’in işletilmesi için önerilerde bulunduk. Kabul edilmesi durumunda 20 milyon dolarlık yatırımı yapmaya hazırız” dedi.  

“Dalında ürün kalmayacak” 
Kıbrıslı bir iş insanı olarak yıllardır tarım alanında ve narenciyede çalıştığını anlatan Ceyda, şöyle konuştu: 
“Yüksekbaş  ailesi ile birlikte bir proje geliştirdik. Yaş sebze, meyve ithalat ve ihracat yapan Uluslararası Sybneynar firmasıyla temaslarda bulunduk. 
Bu firma Dünya’ya ithalat ve ihracat yapıyor. Bu firma bizimle ortak olarak KKTC’nin ürettiği tüm narenciye ürünlerini değerinde alarak ürün haline getirip dünya piyasasına pazarlayacak. Hiçbir pazar sıkıntısı yoktur. Bundan sonra hiçbir narenciye türü dalında kalmayacak. Üreticilerimize banka garantili çeklerle ödeme yapılacak. Kodeks taahhütlerine uygun hale getirilecek.”

Şirketin ortakları kimler?
Turgut Ceyda şirketleri hakkında bilgi verdi. KKTC’de şirket kurulduğunu ve ana bayinin de Türkiye’de olduğunu anlatan Ceyda, “Şirketimizin KKTC’deki ismi Syb Cypfruveks Put and Juice LTD’dir. Merkezimiz Lefkoşa’dadır. Şirket direktörleri ise Bünyamin Yüksekbaş, Turgut Ceyda, Ali Tunçtaşlı, Salih Yüksekbaş ve Engin Yüksekbaş’tır” dedi.

“Tüm tesis yenilenecek” 
İki aydır Bakanlık düzeyinde konuyu gündeme getirdiklerini ifade eden Ceyda “Tarım Bakanlığı yetkililerine bir sunum yaptık. Ana prensibimiz narenciyemizi ürün haline getirip pazarlamak ama bunun için önce Cypfruvex’i ayağa kaldırmamız gerekir. Burayı devraldığımızda tüm tesis yenilenecek. Bakanlık bizlere “olur” verdiği anda 20 milyon dolarlık yatırımı yapmaya hazırız” diye konuştu.
Üretici birliklerinin de desteğini almak istediklerini belirten Ceyda, bu konuda 12 Kasım tarihinde Cypfruvex’in toplantı salonunda tüm üreticileri bilgilendireceklerini kaydetti.
 
Üretici mutlu olacak 
Turgut Ceyda eğer bir sorun çıkmazsa, Cypfruveks’i eskiden olduğu gibi Asil Nadir dönemine döndürebiliriz. Ürünleri değerinden alınacak olan ve dalında kalmayacak üretici de mutlu olacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473