banner564

236 TL’lik ceza 15 bine patladı

Kendisine yazılan trafik cezasını ödemeyen, davalık olunca sahtekarlığa başvuran Kıbrıslı Rum’un bu yaptığı pahalıya patladı

236 TL’lik ceza 15 bine patladı
banner598

 Suna ERDEN

   İskele’de hız limitini aştığı için kendisine Temmuz ayında 236 TL’lik ceza yazılan ancak bunu ödemeyip, davalık olunca da sahterkalığa başvuran İoannis Christodoulou, önceki gün ülkeye giriş yaparken gözaltına alındı. 
   Makbuz üzerindeki Temmuz ayını eylül ayı olarak değiştirip, davalık olan cezayı ödeyerek kurtulmaya çalışan zanlının bu yaptığı pahalıya patladı. Teminat talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlı 15 bin TL nakit teminat yatırması şartına bağlandı.
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaalrı aktaran polis, Christodoulou’nun15 Temmuz 2018 tarihinde İskele bölgesinde 90 km süratle gitmesi gereken yerden 110 km süratle gittiğini, kendisine 236.50 TL’lik ceza makbuzu kesildiğini söyledi. Zanlının, Metehan Kara Giriş Kapısındaki görevli polis memuruna ceza makbuzunun üzerindeki tarihi 15 Eylül 2018 olarak değiştirerek sunduğunu belirtti. Polis, mesele ile ilgili olarak zanlının 1 Ekim’de Metehan Kara Kapısı’ndan çıkış yapacağı esnada ceza makbuzunun tarihlerinde değişiklik yaparak mahkemelik olan cezayı 236.50 TL olarak ödediğinin belirlendiğini söyledi. Polis, Güney Kıbrıs’ta yaşayan zanlının, davalarında hazır bulunabilmesi için teminata bağlanmasını talep etti. 
Zanlının avukatı, müvekkilinin kuru temizleme şirketleri olduğunu söyleyerek, yargılanmaktan kaçmayacağını savundu.
Mahkeme, 15 bin TL nakit teminat  yatırması koşuluyla zanlının tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474