banner564

23’üncü tanık olarak dinlendi

Mahkemede soruları yanıtlayan Doktor Raşit Kayra, Ada Hospital’de girdiği sezeryan doğumlarda herhangi bir olumsuzluğa rastlamadığını söyledi

23’üncü tanık olarak dinlendi
banner598
Girne’de faaliyet gösteren Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edildi. “Yasa dışı kürtaj’ davasında bu kez Ada Hospital’de sezaryen doğumlarda çocuk muayenelerine çağrılan Doktor Raşit Kayra, hastanede kasa sorumlusu olarak çalışan Ö.G. ve polis çavuşu İ.K. dinlendi.  Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, 23’üncü tanık olarak Çocuk Doktoru Raşit Kayra’yı tanık olarak dinletti. Tanık Doktor Raşit Kayra, ilk önce savcı Akyener’in daha sonra da 6 avukatın sorularını tek tek yanıtladı. 
Kayra, Ada Hospital’le tek bağlantısının sezeryan doğum olduğu zaman hastaneye çağrılıp, doğan bebekleri muayene ettiğini anlattı. 
Doktor Kayra, ameliyatlara Fahri Karagözlü ve Verda Tunçbilek’in girdiğini ayrıca anestezi uzmanları aktif olmasa da ebe Ayşegül İşbilen’i gördüğünü belirtti.
Girdiği doğum başına 100 TL aldığını anlatan kayra, daha sonra 150 TL talep ederek bu şekilde doğumlara girdiğini söyledi. 30 yıllık meslek yaşantısında, binlerce doğuma girdiğini belirten Raşit Kayra, hiçbir ölüme rastlamadığına vurgu yaptı. 
Başsavcılığın 24’ncü tanığı Ada Hospital’in kasa sorumlusu Ö.G. olurken, 25’nci tanığı ise fetüs aramalarına katılan polis çavuşu İ.K. oldu. Mesai saatinin tamamlanması nedeni ile Mahkeme Başkanı Fatma Şenol davayı 10 Kasım sabah saat 10.30’a erteleyerek oturumu kapadı.
Duruşmanın ardından tutuklu yargılanan sanıklar Verda Tunçbilek, Mehmet Ali Tunçbilek, Rasıha Serdaroğlu, Fahri Karagözlü,Ayşegül İşbilir ve Taner Okburan yeniden cezaevine götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473