banner564

Tepki dorukta

Süt, arpa, akaryakıt ve su fiyatlarında düzenleme talep eden üreticiler bugün araçlı eylem yapacak

Tepki dorukta
banner598
Hayvan üreticileri, süt, arpa, akaryakıt ve su fiyatlarında düzenleme talebiyle bugün Lefkoşa’da araçlı eylem yapacak. Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği ile Patates Üreticileri Birliği de eyleme destek verecek.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği eylemde bu sabah 10.00’da Gönyeli ve Hamitköy çemberlerinde buluşarak, Küçükkaymaklı’dan Lefkoşa’ya girilecek.
Araçlarıyla Cumhuriyet Meclisi önünden geçecek üreticileri Tarım Bakanlığı ve Başbakanlığın önüne gidecek.
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine eylemle ilgili açıklama yaparak, her zaman diyalog ve iyi niyetle hareket ettiklerini ancak hükümetten bunu görmediklerini söyledi.
Naimoğulları, hükümettekilerin arasında kopukluk, kararlarda tutarsızlık olduğunu savundu.
Tarım Bakanlığı’nın önceki gün duyurduğu, üreticinin sütünü imalatçıya satışına imkan tanıyacak kararını eleştiren Naimoğulları, bunu “alelacele” alınan karar olarak niteledi.
Süt satışının serbest bırakılmasının piyasayı içinden çıkılmaz hale getireceğini söyleyen Mustafa Naimoğulları, “Süt Endüstrisi Kurumu’nun yasası olmasına rağmen bazı imalatçılar kuruma olan süt borcunu ödemiyor. Biz SÜTEK kontrolünde bunu yapamazken, hayvancı süt parasını nasıl alacak? Sütün serbest piyasa koşullarına bırakılması üretimi bitirecek çünkü gerekli alt yapı yok. Üreticiler buna hazır değil” dedi.

Kelle: Eyleme destek veriyoruz 
Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, üretimin devamı için sorunların hükümet tarafından eyleme gerek kalmadan çözülmesini temenni ettiklerini ancak eyleme destek vereceklerini söyledi.

Yeşilada: Sorunlarımız ortak
Patates Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yeşilada ise açıklamasında üreticilerin ortak sorunlarına ve akaryakıta yapılan zamlara işaret etti.
Yeşilada, üreticilerin diğer ülkelerdeki gibi hibeyle, sıfır faizli uzun vadeli kredilerle desteklenmediğini söyledi.
Yeşilada, “13’üncü maaş ödemesi için 190 milyon TL, tarımın bir yıllık bütçesi için 145 milyon TL ayrılırsa üreticilerin sorunlarına nasıl çare bulunacak? Merak ediyoruz” dedi.

Güvenlier, başarı diledi 
Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin bugün gerçekleştireceği araçlı eylemin gerekçelerine, küçükbaş hayvancılıkla ilgili maddelerin de eklenmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. 
Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Orhan Güvenlier yaptığı yazılı açıklamada, 
tüm olumsuzluklara rağmen, Hayvancılar Birliği’nin eylemlerinde başarılı olmalarını diledi. 

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474