banner564

Tahkikat eksikliği kurtardı

Rapa LTD’den 2014 yılında hırsızlık yaptığı iddiasıyla hakkında verilen hapis cezasına itiraz eden İbrahim Lekesiz, beraat etti

Tahkikat eksikliği kurtardı
banner598
Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Rapa Ltd.” isimli işyerinde 2014 yılında hırsızlık olayı meydana gelmişti. Olayla ilgili İbrahim Lekesiz tutuklanmış ancak delil bulunamadığından dolayı serbest bırakılmıştı. Bu olayın ardından başka bir suçtan dolayı evi aranan Lekesiz’in kanıt olarak alınan ayakkabı izlerinin Rapa Ltd’deki izlerle örtüştüğü gerekçesi ile yeniden tutuklanmış ve Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Bina açma” ve “Sirkat” davalarından 28 Nisan 2015 tarihinde 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanık Lekesiz kararı istinafa götürmüş ve itiraz etmişti. İşte bu itiraz dün Yüksek Mahkeme tarafından haklı bulundu. 

Oybirliği ile beraatına karar verildi
Mahkeme, sanığın hırsızlığın gerçekleştiği olay gecesi bir kumarhanede olduğunu beyan etmesine rağmen kamera görüntülerinin mahkemeye emare sunulmamasının ciddi bir tahkikat eksikliği olduğuna bulgu yaptı ve bu suçtan sanığı beraat ettirdi.
Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Rapa Ltd.” isimli işyerine girerek para ve çek yaprağı çaldığı gerekçesi ile yargılanan sanık İbrahim Lekesiz aleyhine Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Bina açma” ve “Sirkat” davalarından 28 Nisan 2015 tarihinde 6 yıl hapis cezası vermesi üzerine dosyaladığı itiraz başvurusunun kararı dün açıklandı. İstinaf başvurusunu değerlendiren Başkan Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden Çiftçioğlu, Bertan Özerdağ'dan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti, kararında farklı gerekçelerle ancak oybirliği ile sanığın mahkûm olduğu davalardan beraat ettirilmesine karar verdi. 

Kamera görüntüleri mahkemeye gelmedi…
Başkan Ahmet Kalkan, sanığın mahkûm edildiği davaların şüpheden ari ispat edilemediğini belirterek, sanığın hırsızlığın gerçekleştiği olay gecesi bir kumarhanede olduğunu beyan etmesine rağmen kamera görüntülerinin mahkemeye emare sunulmamasının ciddi bir tahkikat eksikliği olduğuna bulgu yaptı. Başkan Kalkan alt mahkemenin eksik emarelerin bulunduğu bu davada mahkûmiyet kararı vermesini hatalı bulduklarını açıkladı. Heyet Başkanı Ahmet Kalkan bu bulgular ışığında sanık aleyhine verilen mahkûmiyet kararını bozduklarını ve sanığı beraat ettirilmesine karar verdiklerini açıkladı.
Sanık İbrahim Lekesiz’in 11-12 Haziran 2014 tarihleri arasında Gazimağusa’da faaliyet gösteren “Rapa Ltd.” isimli işyerine girdiği iddia edilmiş ve içeriden 9 bin 920 TL nakit para ile 9 bin 860 TL meblağlı çek yapraklarını çaldığı öne sürülmüştü. Tutuklanan sanık delil yetersizliğinden ötürü serbest kalmıştı. Sanığın daha sonra Ağustos 2014 yılında işlediği başka bir hırsızlık meselesinden dolayı evi polis tarafından aranmış, sanık Lekesiz’in emare olarak alınan ayakkabılarının izleri ile Rapa Ltd den alınan ayakkabı izlerinin bire bir uyuştuğu gerekçesi ile sanık yeniden tutuklanmış ve mahkûm edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2016, 06:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473