banner564

25 lirayı veren aldı

Sezon meyvelerini pahalı bulan vatandaşlar, özellikle antioksidan deposu olan kirazın fiyatının dudak uçuklattığını söyledi

25 lirayı veren aldı
banner598
Melin DOBRAN
Başkent Lefkoşa’da kurulan açık pazardaki yaz meyvelerinin hemen hemen tümü stantlardaki yerini aldı. Sezon meyvelerinin fiyatını yüksek bulan vatandaşlar, özellikle antioksidan deposu olan kirazın fiyatının dudak uçuklattığını söyledi.
Pazarda kilosu 25 liradan satılan kiraza bakmakla yetindiklerini belirten vatandaşlar, iki üç hafta sonra kirazın fiyatının düşeceğini, o zaman bol bol yiyeceklerini ifade etti.
Pazarda en çok rağbeti kilosu 80 kuruştan satılan karpuz görüyor. “Yaz geldi hellim karpuz sezonu açıldı” diyen vatandaş, Ramazan ayında fiyatların düşeceği yere daha da arttığından dert yandı.

Esnafın derdi sıcak…
Havanın oldukça sıcak olmasından yakınan esnaf, hem müşterinin hem de ürünün sıcağa dayanmadığını ifade etti. Birçok esnaf yeşilliklerin üzerini gazete kâğıdı ile örterek korumaya çalışırken, birçoğu da ürünlerin elinde kalmaması için pazarın son saatlerinde fiyatları düşürdü. Açık pazarın bu haftaki fiyat şampiyonu tezgahlarda yerini yeni alan kiraz oldu. Kilosu 25 liraya satılan kirazı, mango 7 buçuk, avokado 4, ananas 8, kayısı 7, şeftali 7 ve çilek 5 liradan takip etti.
Pazarda, semizotu, domates ve salatalık ise 1 liradan satıldı. 

Esnaf ne dedi..??

Şükrü Köse: Sıcaklardan dolayı satışlarımız çok zayıf. Ben satmak için Yeşilırmak’tan çilek getirdim. Karpuz, kayısı, şeftali ve kiraz gibi meyveler resmen bizi yedi. Bu gidişle batacağız. Pazara gelenlerin birçoğu gezmeye geliyor. Arada öğrenciler de alışveriş yapıyor. Sıcaklardan dolayı niyetli olanlar akşamüzeri uğruyor.

Ali Dağdelen: Satışlarımız sıcaklardan dolayı çok düştü ama Allah’a şükür siftah olsun yaptık. Yeşillikler yanmasın diye üstünü gazete kâğıdı ile örtüyoruz. Kalabalığın çoğu pazara gezme amaçlı geliyor ama alışveriş yapan da var. Ürünler elimizde kalmasın diye öğleden sonra fiyatları düşürüyoruz. Düşürdükten sonra da alan oluyor.

Yasin Yılmaz: Satışlarımız berbat durumda. Hava oldukça sıcak. Millet oruç tuttuğu için tahminimce akşamı bekliyorlar, hava serinlesin de öyle gelsinler diye. Bu durumda biz de bekliyoruz. Şu an en çok ilgi gören meyve yeni çıktığı için kirazdır. İkincisi de karpuzdur. Karpuz şeftaliyi de kesiyor diğer meyveleri de… Öğleden sonra fiyatları düşürmek zorunda kalıyoruz. Bugün düşürmezsek yarına mal dayanmıyor. Bundan dolayı satışlarımız biraz da olsa hızlanır diye düşünüyorum.

Adnan Altındemir: Satışlarımız sıcaklardan dolayı bu ara iyi değil. Biz semizotu, marul, pazı, börülce, kabak, salatalık ve domates satıyoruz. Yeşilliklerin fiyatı bir buçuk iki lira arasıdır. Vatandaşlar az da olsa alıyor. Zaten birçoğu gezmek için geliyor. Sıcaklardan hem esnaf, hem vatandaş hem de ürünler etkileniyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2016, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473