banner564

3 ay parasız çalıştırıldım

Yiğitler Burcu’nu aşarak güneye geçmek isterken tutuklanan Muhammed, kuzeydeki ustasını şikayet etti

3 ay parasız çalıştırıldım
banner598

 Onur ULAĞ

Lefkoşa’da Yiğitler Burcu Parkı bölgesinden yasa dışı bir şekilde güneye geçmeye çalışan Muhammad Ayan, suçüstü yakalandı.
Askerler tarafından tespit edelerek polise teslim edilen zanlı dün tutuklama talebiyle lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada konuşan zanlı, Girne’de çalıştığı işyerinin kendisine 3 aydır maaş vermediğini, ailesine bakabilmek için işe ihtiyacı olduğunu, çalışmak için güneye geçmeye çalıştığınını söyledi.
Zanlı hakkındaki soruşturmayı yapan polis, Muhammad Ayan’ın 2019 yılı içerisinde Güney Kıbrıs’a henüz tespit edilemeyen bir yerden geçiş yapıp 18 Ağustos tarihinde Yiğitler Burcu bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal edip geri dönemeye çalıştığı sırada askerler tarafından yakalandığını belirtti. Polis, zanlının yapılan kimlik kontrolünde ülkemizde çalışma izni ile bulunduğunun belirlendiğini, ancak izninin devam edip etmediğinin araştırılması gerektiğini mahkemeye aktardı. 

Ailesine bakmak için Güney Kıbrıs’a gidecekti
Polis, mesele ile ilgili olarak öncelikle zanlının Güney Kıbrıs’a nasıl geçtiğinin araştırılacağını belirterek, bu işlemlerin yapılıp soruşturmanın tamamlanması için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul ederken, söz hakkı verilen zanlı,  Girne’de bir otelde 3 ay çalıştırıldığını ancak parasını alamadığını, ailesine bakmak için güneye bir arkadaşının çağırması üzerine geçtiğini ve oraya çalışmak için gittiğini söyledi.  

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2019, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474