banner564

3 isim çok etkili

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Murat Gezici “Bilinenlerin dışında halkın güvendiği bağımsız bir adayın ortaya çıkması halinde tüm dengeler değişir” dedi

3 isim çok etkili
banner598

Çiğdem AYDIN 
   Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra önemli soruların yer aldığı kamuoyu araştırmasıyla gündemin ilk sırasına yerleşen Gezici Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gezici, açıklanan sonuçların son derece güvenilir olduğunu söyledi. Gezici “Ancak Cumhurbaşkanlığı konusunda bilinen adayların dışında halkın güvendiği bağımsız adaylardan birinin ortaya çıkması durumunda tüm dengeler değişir” dedi.
   Gezici, araştırmada siyasi figürlerin dışında halkın en güvenilir bulduğu ismin Diyalog Medya Genel Direktörü Reşat Akar olduğunu söyledi. Gezici “Ülkede en çok okunan gazeteleri sorduk, televizyonları sorduk. Örneğin siyasi partilerin Genel Başkanlarının üzerinde oy alan gazeteciler de var mesela ve Reşat Akar ilk sırada yer alıyor. Siyasetin dışında fakat kanaat önderi olan toplumun kabul gördüğü isimler var. Bunlarda seçim sürecinde denge unsuru olacaktır. Bu isimlere toplumun çok itibar ettiğini görüyoruz” dedi.  
Yüzde 24’lük etki
Reşat Akar gibi güvenilir isimlerin seçimlerde yüzde 24’lük bir kesimi etkileyebileceğini belirten Gezici, şu ifadeleri kullandı:
“Örneğin güvenilir isimlerden birinin yüzde 24 civarında etkileyebileceği bir kesim vardır. Neredeyse dört kişiden birini etkiliyor. Reşat Akar toplumda en güvenilir itibar gören bir isim, Serhat İncirli daha önceki anketlerimizde daha yüksekti ama şu anda bir düşüşte. Birinci sırada Reşat Akar geliyor.” 
Diyalog Medya ilk sırada 
Güvenilir bulunan Medya ile ilgili de sorular sorduklarını vurgulayan Gezici, en çok okunan gazete ve izlenen televizyonun da Diyalog olduğunu belirtti. Gezici “Diyalog, ülkenin en çok itibar gören, güven duyulan medya grubu. Benim için de çok büyük bir onur buraya gelmek. Diyalog gazetesi ve Diyalog TV tüm anketlerimizi ve birçok konuyu tarafsız şekilde yazıyor, ekrana taşıyor. Bu da Diyalog Medya’yı daha okunur daha izlenir hale getirmiştir” dedi. 
Gezici: Her şey değişir 
Gezici, siyaset dışı başka bir ismin aday olması halinde her şeyin değişebileceğini söyledi. Reşat Akar için “Türkiye’nin Uğur Dündar modeli” diyen Gezici şöyle devam etti:
“Bence siyasi partiye bağlı olmayan birisi çıkarsa tüm dengeleri bozar. Bu bir ya gazeteci, ya bir televizyoncu, ya da bir kanaat önderi de olabilir, Sivil Toplum Kuruluşlarından bir lider de olabilir, tüm dengeler değişir. Gerek sağdan gerek soldan oy alabilir. Örneğin biraz önce bahsettiğim güvenilir isimlerden birisi dahi çıksa, sahnede yer alsa bütün denge unsurlarının değişeceğini düşünüyorum. Reşat Akar, Kuzey Kıbrıs ile alakalı ve Atatürk ile ilgili bir kitabı var. Ben de geçmişte bu kitabı okudum aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, geçmişte Kıbrıs gazetesi gibi bir kurumu Türk toplumuna kazandıran bir marka değeri yaratan, daha sonrasında Diyaloğu sıfırdan kuran önemli isimlerden biri. Türkiye’nin Uğur Dündar modeli. Uğur Dündar Türkiye’nin en çok güvenilen önemli isimlerin başında geliyor. Burada da Reşat Akar bir şey söylüyorsa ‘bu adam doğru söylüyordur, bunun bir bildiği vardır’ diyerek toplum hareket eder ve siyasi dengeleri de değiştirebilecek profilde biridir.” 
Derviş Eroğlu ve Sibel Siber çok itibar görüyor
Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eski Başbakan Sibel Siber’in de en fazla itibar gören isimler olduğunu belirten Gezici, sözlerini şöyle sürdürdü.
 “Sibel Siber’in CTP’den aday olma gibi bir niyeti var mı bilmiyorum ama tabi ki Tufan Erhürman da önemli bir figür. Bildiğim kadarıyla Sibel Hanım bir halk insanı olduğu görülüyor. Hastalarına maddi ve manevi yardımcı olan, onlar için mücadele eden toplumda bir barış elçisi görüntüsünde olan bir kişi. Geçmişte Meclis Başkanlığı görevinde bulunmuş bütün sağ ve sol dengeleri korumuş. O da önemli isimlerin başında geliyor.
Öte yandan Derviş Eroğlu da toplumun en çok itibar ettiği önemli figürlerden biri. Şu an bile sokağa çıksa, ceketini koysa çok ciddi anlamda oy alabilecek bir potansiyel. UBP içindeki kırgınlıkları bitirebilecek bir isim. UBP’nin oy oranı yüzde 33,Derviş Eroğlu’nun sahaya inmesi halinde bu rakamın daha da yükseleceğini düşünüyorum.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474