banner564

3 milyar dolarlık mülk alıcı bekliyor

Gürcafer, Kuzey Kıbrıs’ta 25 bin konutun sahipsiz kaldığını, bunları satabilmek için turizmi canlandırmanın şart olduğunu söyledi

3 milyar dolarlık mülk alıcı bekliyor
banner598

Çiğdem AYDIN 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, turizmin yeniden canlanması için acilen plan ve programların yapılması gerektiğini belirterek “Bugün başlarsak belki haziran ayını yakalayabiliriz” dedi ve tüm yetkilileri ciddi bir şekilde uyardı. Gürcafer “Turizmde 2021’i de kaybedersek felaket olur” dedi.
Diyalog’a konuşan Gürcafer, alıcı bekleyen 25 bin adet konuttan söz ederek “Bunların değeri yaklaşık 3 milyar dolardır. Turizmi yeniden canlandırmamız halinde bu konutların satışını da yapabiliriz” şeklinde konuştu. Gürcafer, tam açılım için aşılamanın hızlı bir şekilde tamamlanmasının önemine dikkat çekti.

Turizm için adım atılmalı
Turizm faaliyetlerinin başlayabilmesi için istikrarlı bir çizgi ve inandırıcı reklam kampanyalarına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Gürcafer, hala daha bu yönde adımlar atılmadığını, bu nedenle turizm açısından 2021 yılının kaçırılacağı endişesine kapıldığını kaydetti.
2021 yılının kaybedilmesi halinde, bugüne kadar hiç yaşanmayan bir ekonomik felaketle karşı karşıya kalınacağını dile getiren Gürcafer, acilen yapılması gereken plan ve programla yazın otellerin doldurulabileceğini belirtti. 
KTİMB Başkanı Gürcafer, Başbakan Ersan Saner’in 1 Nisan itibariyle aşılanmış kişilerin ülkeye karantinasız girilmesinin sağlanacağı yönündeki açıklamasını anımsatarak, “Bunu başarmak için önce yapılması gerekenler var” dedi.
Mayıs ayında kapılar açıldığında, haziranda turistlerin gelmesinin sağlanamayacağını ifade eden Gürcafer, "Mart ayında reklam kampanyalarına başlar, acentelerle temasa geçilirse, belki haziran ayı yakalanabilir" dedi.

Turizme konut dopingi 
Gürcafer, “Elimizde birikmiş olan 25 bin konut fazlasını rahat rahat pazarlarız. Böylece 3 milyar dolar paranın ülkemize girmesini sağlarız” diye konuştu.
Gürcafer, 25 bin konutun değerinin ortalama bir milyon TL olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bu konutları satarsak devlet kasasına ciddi bir kaynak girer. Konutlar ülkenin her yanında vardır; çoğunluk Bafra da olsa da Lapta ve Alsancak gibi kıyı kentlerinde de konutlar bulunmaktadır. Gelen turistler satışlarımız için potansiyel müşteridir. Turistler, bu ülkenin güvenli olmasını, havasını, suyunu sakinliğini seviyor. Bu nedenle konut almak istiyor. Turizmi açmak konut satışı açısından da önemlidir.” 

Aşılanma ve yapılandırma şart
KTİMB Başkanı Gürcafer, ekonomik krizden çıkmanın yolunun öncelikle aşılama olduğunu dile getirdi. Dünyada pandemi nedeniyle bir savaş verildiğini işaret eden Gürcafer, bu savaştan işletmelerin sağ çıkması için hem faiz hem de yapılandırma yasasına ihtiyaç olduğunun altını çizdi.
Devletin üstüne düşeni yapması gerektiğini dile getiren Gürcafer, paranın maliyetini aşağı çekip, bankaların zarar görmeyeceği şekilde bir yapılandırma yapılmasının şart olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2021, 11:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
kırlangıç
kırlangıç - 3 yıl Önce

HER YERİ BETON YAPTILAR. TABİATI KATL ETTİLER. VE YETER ARTIK DEMEDİLER !!!!!


YAZIK !!!!

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Sayın Gürcafer Devlete kritik Turizm uyarılarında bulunmuştur ve 2021 Turizmini kaybedebiliriz açıklaması yapıyor, peki 2021 Turizmini kazanacağız hiç diyen varmı ! tüm Turizm sektörünün iflas noktasında olması Turizm çalışanlarının açlığa terk edilip ülkeyi terk etmeye başlaması ile acaba nasıl bir 2021 Turizm kazanılacaktır ! Turizmde şart olan Plan ve program yapamayan Siyasilerimzden ne gibi bir Turizm açılımı beklenebilir ki ! Ümit ederiz ki 2020 ve 2021 yöneticilerimiz icin tecrübe olur da en azından 2022 Turizmini de kaybetmeyiz,

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

KKTC yi biz de biliyoruz girmeye lefkoşa konut yapmiycan da ne yapacan millet karavanda mu kalacak ne doğasından bahsediyorsun

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473