banner564

3,5 milyon TL kaynak

2016 yılı tarım ve kırsal kalkınma mali destek programına başvurup, hak kazanan 29 kişiye sözleşmeleri veriliyor

3,5 milyon TL kaynak
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği tarafından finanse edilen ve TC Çukurova Kalkınma Ajansı teknik desteğiyle bakanlık tarafından yürütülen 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan 29 başvuru sahibine sözleşmelerini veriyor. 2016 Yılı Programı kapsamında, Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’na başvurup hak kazanan 29 kişiye sözleşmeleri düzenlenecek törenle takdim edilecek.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun katılımı ile bakanlıkta yer alacak tören saat 11.00’de başlayacak.

Tüm kaynak kullanılacak
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 3,5 milyon TL’lik kaynakla ilan edilen 2016 Yılı Tarım ve Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’na gelen toplam 63 başvurunun 29’u değerlendirme sonucunda asil listeye girerek bakanlıkla sözleşme imzalama hakkını elde etti. Açıklamada, söz konusu sözleşme tutarları kapsamında tüm kaynağın kullanılacağı belirtildi.
Tarımsal işletmelerde modern üretim tekniklerinin yaygınlaştırılması, tarımsal ürünlerin katma değerinin artırılması ile tarım ve kırsal alanlara yönelik kapasite ve ürün geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesinin amaçlandığı program kapsamında, soğuk zincire geçiş projeleri, küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonuna yönelik projeler, organik ve diğer sertifikalı üretim yapan işletmelerin modernizasyonuna yönelik yatırımların öncelikli olarak belirlendiği kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 02:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473