banner564

4 yasaya onay

Cumhurbaşkanı Akıncı, Eski Eserler (Değişiklik) Yasası’nı yeniden görüşülmek üzere Cumhuriyet Meclisi’ne gönderdi

4 yasaya onay
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “eski eserlerin korunması ve yaşatılması için oluşturulan fonun kaldırılması yönüne gidilecekse, yasada en azından fonda toplanması öngörülen gelirlerin münhasıran eski eserlere harcanmasını kesin hükme bağlayan bir düzenlemenin yapılmasının yerinde olacağını” belirterek, Eski Eserler (Değişiklik) Yasası’nı yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’nin kabul ettiği ve Resmi Gazete’de yayınlanmak üzere onayına gönderdiği diğer 4 yasayı ise imzaladı.

İmzalanan yasalar
Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından imzalanan yasalar ise şunlar:
“KKTC Merkez Bankası Teşkilat (Değişiklik) Yasası”, “KKTC Merkez Bankası (Değişiklik) Yasası”, “KKTC Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Ürün Güvenliği Konusunda İşbirliği Protokolü (Onay) Yasası” ve “KKTC Ekonomi Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Arasında Tüketicilerin Korunması Konusunda İşbirliği Protokolü (Onay) Yasası”.

Akıncı, Eide’yi kabul edecek
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Lider Nikos Anastasiadis ile yarın yapacağı görüşme öncesinde bugün BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul edecek. Kabul saat 12.30’da gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Meclisi’nin plebisit ile ilgili kararı hakkında adım atılmaması halinde, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde perşembe günü yapılacak liderler görüşmesinde sadece bu konunun gündem olacağını söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473