banner564

5 günde 4 evi soydu

Çelik kasayı parçalayıp, 20 bin liralık altını ve 10 bin lira nakit parayı çalan Soner Aydaş’a 3.5 yıl hapislik verildi

5 günde 4 evi soydu
banner598

 Suna ERDEN

Kuzey Kıbrıs’a geldikten 5 gün sonra seri bir şekilde hırsızlık yapmaya başlayan Soner Aydaş’ın davası dün tamamlandı. Kısa sürede 4 evden ve bir otelden hırsızlık yapan sanık Aydaş, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile 3 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'dan oluşan heyet, sanığı oy birliği ile mahkûm edip, cezasını açıkladı. 
Kararda öncelikle olgulara değinildi. Sanığın 25 Ağustos 2018 tarihinde Çatalköyde faaliyet gösteren bir otelin Spa bölümünden, oraya müşteri olarak giden U.K.’ye ait 25 numaralı kapalı ama kilitsiz dolap içerisinde muhafaza ettiği kol saatini, 200 TL ve 20 Euro nakit parayı çaldığı belirtildi. Sanığın 29 Ağustos tarihinde ise Ozanköy’de V.J.W.A.’nın evine girerek, demirden kasayı balta ile kırarak 20 bin TL değerinde ziynet eşyalarını, 10 bin TL nakit parayı ve 10 bin TL değerindeki laptopu alarak kaçtı aktarıldı.

Kamera görüntülerinden tespit edildi
Sanık hakkındaki kararı okuyan Hacı, Aydaş’ın hırsızlıkların meydana geldiği bölgede kamera görüntülerinden tespit edildiğini söyledi. Sanığın çaldığı ziynet eşyalarında bir kısmını sattığını belirten Hacı, soruşturmanın ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini belirtti. Hacı, sanığın işlediği suçların vahametine vurgu yapıp hapislik dışında başka bir ceza verilemeyeceğini kaydetti. Hacı, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanığı 3 buçuk yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.
Öte yandan tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen sanık Aydaş, 2018 yılı Kasım ayında kontrol için götürüldüğü Lefkoşa Devlet Hastanesi Barış Sinir Ruh Hastanesi’nden firar etmiş ancak aynı gün Girne’de yakalanmıştı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
mandrake
mandrake - 5 yıl Önce

çok az ceza verildi !!!!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473