banner564

6 saatte  6 bin lira harcadılar

Bankada sıra bekleyen Ferhat Yılmaz’ın elindeki 31 bin lirayı çalarak kaçtıktan sonra gece kulübünde yakalanan Batuhan Tekatlı ve Ramazan Can Çalışkan mahkemeye çıkarıldı

6 saatte  6 bin lira harcadılar
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da önceki gün yaşanan soygun olayında İş Bankası’nın Terminal’deki şubesinde sıra bekleyen 66 yaşındaki Ferhat Yılmaz’ın elindeki para dolu zarfı çalıp kaçtıktan 12 saat sonra Güzelyurt’ta bir gece kulübünde yakalanan Batuhan Tekatlı ve Ramazan Can Çalışkan dün mahkemeye çıkarıldı.  Zanlıların Yılmaz’dan çaldığı 31 bin TL’nin 6 bin 343 TL’sini harcadıkları belirtildi. 
Duruşmada olayı aktaran polis, önceki gün saat  14.42’de Gazeteci Kemal Aşık Caddesi Küçük Kaymaklı’da Terminal karşısında bulunan İş Bankası Şubesine müşteri olarak giden ve KKTC’de turist olarak bulunan zanlı Batuhan Tekatlı ile Ramazan Can Çalışkan’ın banka içerisinde işlem sırasında bekleyen Ferhat Yılmaz’ın elindeki içerisinde 31.000 TL para bulunan zarfı alarak olay yerinden kaçtıklarını söyledi. Polis, iki zanlının da Güzelyurt-Gaziveren yolu üzerindeki Irros Gece klubünde tespit edildiğini belirtti. 

Paralar emare olarak alındı
Polis,  zanlı Batuhan Tekatlı’nın  tasarrufunda 24 bin 482 TL, zanlı  Ramazan Can Çalışkan'nın tasarrufunda ise 85 TL tespit edilerek toplamda 24 bin 567 TL paranın emare olarak alındığını kaydetti. 
Polis, aynı gün tutuklanan zanlıların sabah saatlerinde işlemiş oldukları suçla ilgili olarak gönüllü ifade verdiklerini ,soruşturmanın yeni başladığını ve çalınan paranın 6 bin 343 TL’nin henüz bulunamadığını söyledi. Zanlıların gönüllü ifadelerinin araştırılacağını kaydeden polis,  bir gün tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474