banner564

60 eserden oluşuyor

Türkiye’den 7 sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı sergi Bakan Ataoğlu tarafından açıldı

60 eserden oluşuyor
banner598

 Türkiye’den 7 sanatçının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 60 eserden oluşan “Türkiye Baskı Resim Sanatçıları Sergisi”, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından açıldı.

Yapılan açıklamaya göre, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Tıp Fakültesi Sergi Salonu’nda yer alan metal gravür, serigrafi, yüksek baskı teknikleri kullanılarak üretilen eserlerin sergileneceği sergi 9 Nisan Salı gününe kadar  hafta içi 10.00-12.00 saatleri arasında  gezilebilecek.
Serginin açılışına, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat İrfan Günsel, Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel de katıldı.
Serginin açılışında Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Türkiye Baskı Resim Sanatçıları adına Orhan Mert ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından baskı resimleri sergisinde eserleri yer alan sanatçılar; Orhan Mert, Büşra Göksu, Ali Kurşun, Elif Sena Çelik, Orhan Mert, Hatice Çevik, Samet Kapoğlu’na teşekkür belgesi takdim edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473