banner564

7 yıl hapislik isteniyor

Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Erol Vardan'ın 88 yaşındaki annesi Akie Vardan’a yanlış kan vererek ölümüne neden olmakla suçlanan 3 hemşire mahkemeye çıkarıldı

7 yıl hapislik isteniyor
banner598
Suna ERDEN
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde tedavi gördüğü esnada yanlış kan verildiği gerekçesiyle yaşamını yitiren 88 yaşındaki Akile Vardan’ın ölümünden sorumlu olduğu iddia edilen 3 hemşire dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Aylardır yürütülen soruşturma sonucu Vardan’a kanı veren hemşire zanlı Saadet Şafak ile kan verme işlemi sırasında yanında bulunan Metehan Çayırcı ve Arzu Alan yargılanacakları davalardan teminata bağlandı. 
Mahkeme üç hemşireyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, zanlılar Ceza Yasası’nda en fazla 7 yıl hapis öngören maddeden yargılanacak.

Mezarı açılmıştı
Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Erol Vardan'ın 88 yaşındaki annesi Akıle Vardan 14 Nisan 2017 tarihinde tedavi gördüğü Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde yaşamını kaybetti. Vardan ailesi, yaşanan ölümün nedenini yanlış kan verilmesi olduğunu iddia etti. İddialar üzerine polis ve hastane bünyesinde soruşturma başlatıldı. Polis soruşturması kapsamında Vardan’ın mezarı gömüldükten 28 gün sonra yani 12 Mayıs 2017 tarihinde açıkladı. Cesetten doku örnekleri alınırken, araştırma için Türkiye’ye gönderildi.

Beklenen rapor gelince mahkemelik oldular
Polisin Türkiye’den beklediği rapor KKTC yetkililerine ulaştı. Raporda Vardan’a yanlış kan verildiği bulgusu üzerine olayda sorumlu tutulan hemşireler Saadet Şafak, Metehan Çayırcı ve Arzu Alan, yargılanacakları davalardan teminata bağlanmak üzere dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Olayın soruşturmasını yürüten Polis Müfettiş Muavini Behiç Akçın, zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı. Akçın, zanlılar Saadet Şafak, Metehan Çayırcı ve Arzu Alan’ın 14 Nisan 2017 tarihinde saat 04.00 sıralarında Lefkoşa Devlet Hastanesi Dâhiliye Servisi’nde müşahede altında tutulan Akile Vardan’a yanlış kan verilmesi sonucu ölümüne neden oldukları gerekçesi ile mahkemeye çıkarıldıklarını söyledi. 

Tutuksuz yargılanacaklar
Akçın, yapılan soruşturmada Vardan’a kanı verdiği tespit edilen zanlı Saadet Şafak ile kan verme işlemi sırasında yanında bulunan Metehan Çayırcı ve Arzu Alan aleyhine “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma” suçlarından dava getirildiğini belirtti. Polis Müfettiş Muavini Behiç Akçın, zanlıların yargılanacakları davalardan hazır bulunmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. 

En fazla 7 yıl
Zanlılar yurt dışına çıkış yasağı ve her biri için bir kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartlarıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Teminat altında serbest kalan üç hemşire, Fasıl 154 Ceza Yasası’nın 110.Maddesi tahtında yargılanacak. “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu başkasının ölümüne sebep olma” suçu yasanın ilgili maddesine göre en fazla 7 yıl hapis cezası öngörüyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473