banner564

70 gün içerde bekleyecek

Gönül ilişkisi olduğu Ayşen Kanburoğlu’nu öldürmek için işyerine kurşun yağdıran Oktay Şölen tutuklu yargılanacak

70 gün içerde bekleyecek
banner598

 Girne’ya bağlı Çatalköy’de gönül ilişkisi olduğu Ayşen Kanburoğlu’na öfkelenerek, tabanca ile iş yerini basan ve eski kız arkadaşını öldürmek için olay yerine gittiğini itiraf eden zanlı Oktay Şölen hakkındaki soruşturma tamamlandı.  Zanlı, dün teminat talebiyle yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis, zanlı Oktay Şölen’in “Katle teşebbüs”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma, ateş etme” ve “Kasti hasar” suçlarından tutuklandığını söyledi.  

Beş el ateş etti
Polis, zanlının tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu markası meçhul 7.65 tabanca ile önceden gönül ilişkisi olduğu Ayşen Kamburoğlu’nun işletmeciliği yaptığı bara gittiğini söyledi. Polis, zanlının önce yönetimindeki araç ile masalarda oturan müşterilerin üzerine aracını sürdüğünü daha sonra, sopa ile camları kırarak kasten hasara uğrattığını belirtti.  Zanlının tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile Ayşen Kamburoğlu ve beraberinde bulunan A.N. ve J.K., ,isimli şahıslara 5 el ateş ettiğini ifade eden polis, görgü tanıklarının polisi araması ile zanlının olay yerinde yakalandığını ifade etti. 
Polis, zanlının tutuklandıktan sonra tabancayı kimden ve nereden aldığına dair çelişkili ifadeler verdiğini belirtirken, Lefkoşa’da evinde arama yapıldığını söyledi. 
Şölen’in Kamburoğlu’nu öldürmek için iş yerine gittiğini gönüllü ifade vererek itiraf ettiğini anımsatan polis, olaya birebir tanıklık eden 7 kişiden ifade alındığını, kamera görüntülerinin incelendiğini söyledi. 

Görüntülerde her şey belli
Polis, incelenen görüntülerde zanlının olay yerine 20 dakika ara ile iki kez gittiğini ilk gidişinde hem iş yerinin camlarını hem iki arabaya zarar vererek camları kırdığını, ikinci gidişinde ise tasarrufunda bulundurduğu tabanca ile 5 el ateş ettiğinin görüldüğünü belirtti. 
Zanlının akli dengesinin yerinde olmadığına dair ifade verdiğini kaydeden polis, Şölen’in Barış Ruh Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirildiğini, rapor verilmediğini ancak doktorun yaptığı açıklamada zanlının cezai ehliyeti olduğunu açıkladığını kaydetti. 
Soruşturmayı yürüten polis, alınan bir bilgide zanlının bir silahı daha olduğunu ve konuyla ilgili ifade vermeyi ret ettiğini belirterek Şölen’in tutuklu yargılanması talebinde bulundu. 
Yargıç Mesut Mesutoğlu, “Katle teşebbüs” suçlarının toplumu huzursuz ve tedirgin eden suçlar olduğunu ifade ederek, zanlının yargılanması sonucu uzun süreli hapislik cezası alacağı suçlarla itham edildiğini kaydetti. 
Mesutoğlu, dinlenen tanıkların muteber olmadığına kanaat getirdiğini belirterek Şölen’in yargılanıncaya kadar 70 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473