banner564

73 bin lira uçtu 

Çalıştığı işyerine ait içkileri satarak elde ettiği paraları çalmakla suçlanan pazarlamacı Palta tutuklandı

73 bin lira uçtu 
banner598

Suna ERDEN
Haspolat’ta faaliyet gösteren bir işyerinde çalışan Caner Palta, sahte sipariş evrakları düzenleyip, 73 bin TL çalmakla suçlanıyor. Zanlının sahte sipariş faturalarıyla çalıştığı işyerinden aldığı ürünleri satıp, elde ettiği parayı zimmetine geçirdiği iddia edildi. Şikâyet üzerine gözaltına alınan zanlının evinde yapılan aramada çok sayıda içki ve sahte sipariş evrakı ele geçirildi.
Zanlı dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, Haspolat'ta faaliyet gösteren bir iş yerinde pazarlamacı olarak çalışan zanlının Oyak Ordu Pazarı Girne Mağazası Müdürlüğü adına sahte sipariş faturaları hazırladığını söyledi.
Polis, zanlının sahte sipariş evrakı ile çalıştığı işyerinden çeşitli markalarda puro ve içkiler alarak, Oyak Ordu Pazarı Girne Mağazası Müdürlüğü’ne satmış gibi gösterdiğini ifade etti.
Polis, zanlının daha sonra çalıştığı işyerinden aldığı ürünleri başka bir yere satarak, elde ettiği 73 bin TL parayı muhasebeye teslim etmeyip zimmetine geçirdiğini açıkladı.
Polis, şikâyet üzerine zanlının tutuklandığını, tespit edilen 40 adet sipariş faturalarının emare olarak alındığını belirtti. 

Evi depoyu andırıyor
Polis, zanlının evinde yapılan aramada, 18 adet likör, 68 adet rakı, 3 adet votka, 1 adet şarap, 10 adet cin, OYAK Ordu Pazarı Girne Mağazası Müdürlüğü yazılı kaşe tespit edilip emare olarak zapt edildiğini aktardı. 
Polis, zanlının mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiğini belirtti.
Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474