banner564

800 üyesi var

Mesut Ayar, Gaziantepliler Derneği’nin Kuzey Kıbrıs’a yerleşen yöre insanlarının örf ve adetlerini unutmaması amacıyla kurulduğunu ifade etti

800 üyesi var
banner598
Melin DOBRAN
KKTC Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Ayar, derneğin 2009 yılında Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde kurulduğunu söyledi. Ayar derneğin, 1974 harekâtından sonra Kuzey Kıbrıs’a yerleşen yöre insanlarının örf ve adetlerini unutmaması amacıyla kurulduğunu ifade etti. Ada genelinde derneğe kayıtlı olan 800 üye olduğunu dile getiren Başkan Ayar, kayıtsız üyelerin ise 7 bin civarında olduğunu söyledi. Surlariçi’ndeki binanın küçük olduğunu anımsatan Ayar, ulaşım ve park sorunu nedeniyle derneğin Surlardışı’na taşındığını söyledi. 

“Şimdi daha iyi hizmet veriyoruz”
Başkan Ayar şöyle konuştu, “Bütün amacımız Gaziantep yöresinden gelmiş vatandaşlarımıza iyi hizmet vermektir. Sıkıntılarına yardımcı olmak ve bir sorunla karşılaştıklarında çözüm üretmek niyetindeyiz. Dernek üyeleri ile genellikle yöresel faaliyetler yapıyoruz. Derneğin ikinci katında bir odamız var ve o odayı yöreye uygun olarak donattık. Elimizden geldiğince kaynaşma amaçlı çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Gaziantep’in önemli günlerinde de toplanıyoruz. Türkiye’den yöresel sanatçıları getirtip, kültürel etkinlikler yapıyoruz. Derneğimizin kalkınması için üyelerden 5 TL aidat almamız lazım fakat bu ücret hiçbir dernekte ödenmediği gibi bizde de ödenmiyor. Derneğin giderleri genelde yönetim kurulu, bazı iş adamları veya sponsorlar tarafından karşılanıyor. Zaman zaman yapmış olduğumuz etkinliklerden de gelir kaldığı zaman derneğe harcanıyor.”

“Sergi gelirini bağışladık”
“Dünya Kadınlar Günü’nde Ressam Gülsüm Karadayı ile ortaklaşa bir etkinlik yaptık. Türkiye’den ressam ve heykel tıraş geldi. Onları Kıbrıs’ta 1 hafta boyunca ağırladık. ‘Benim şapkam mozaik’ adlı bir resim sergisi düzenledik. Sergideki bütün tablolar satıldı. Gelirin tümünü ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışladık. Şimdiki hedefimiz ise dernek çalışmaları çerçevesinde, Gaziantep folklor ekibi kurmaktır.”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473