banner564

85 yaşında tahliye olacak

Boşanma aşamasında olduğu 34 yıllık eşini av tüfeğiyle öldüren İbrahim Erhalk’a 25 yıl hapislik verildi

85 yaşında tahliye olacak
banner598

Suna ERDEN
Boşanma aşamasında olduğu 34 yıllık Nigar Tevfik Erhalk’ı av tüfeği ile vurarak öldüren 60 yaşındaki İbrahim Erhalk hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık cinayetten suçlu bulunarak 25 yıl hapse mahkum edildi.
Davanın kararında yaşam hakkının kutsal ve yasalarla koruma altına alındığını, bu hakkın hiçbir şekilde ihlal edilemeyeceği ve cinayet suçunun en ağır suçların başında geldiği vurgulandı.
Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda okunan kararı Nigar Tevfik'in yakınları da izledi. 
Dava kararını okuyan Başkan Fadıl Aksun, sanığı suçlu bulup mahkum ettiklerini belirtti. Aksun, yaşam hakkının yasalarla koruma altına alındığını ifade eden Aksun, bu hakkın bir kimseden alınmasının, ağır suçlar sıralamasında en fazla önemi haiz olan davalardan olduğunu belirtti.
Aksun, bu tür suçların toplunda infial ve korku yarattığına vurgu yapıp, “Adam öldürme, hiç şüphesiz en etkin ve ciddi surete cezalandırılacak olan suçlardan bir tanesidir”dedi.
Sanık ve eşinin ailevi problemler yaşadıklarını, hukuk yoluna başvurup boşanma seçenekleri olduğunu belirten Aksun, hukukun olduğu yerde kaba kuvvetin meşru kabul edilemeyeceğini söyledi. 
Aksun, sanığın yaşı itibari ile cezaevi şartlarındaki zorluğu, sabıkasız oluşunu, pişman olduğu yönündeki beyanlarını, suçunu kabul ederek adaletin tecellisine koyduğu katkıyı, çocuklarının tümünün İngiltere’de yaşamasını sanık lehine değerlendirdiklerini belirtti. 
Aksun, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, sanığa oybirliği ile 25 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Olayın geçmişi
Doğancı’da 27 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen olayda 61 yaşındaki İbrahim Erhalk, 52 yaşındaki 32 yıllık eşi Nigar Tevfik Erhalk’ı, tasarrufunda bulunan av tüfeğiyle, göğsüne tek el ateş ederek öldürmüştü. Sanık daha sonra polisi arayarak eşini öldürdüğünü belirtip, teslim olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2019, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474