banner564

9 Kıbrıslı Türk anıldı

Topçuköy’de, 1958-1974 yıllarında verilen milli mücadelede şahadet şerbetini içenler unutulmadı

9 Kıbrıslı Türk anıldı
banner598
Topçuköy’de, 1958-1974 yıllarında şehit düşen 9 Kıbrıslı Türk düzenlenen törenle anıldı.
İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, törene, şehit aileleri ve vatandaşların yanı sıra İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, KTBK Komutanlığı adına Hava Savunma Komutanlığı’ndan Albay Fahri Savaş, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı adına Piyade Kurmay Albay Akın Özdemir, UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği yetkilileri Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Mağusa Şube Başkanı, Kıbrıs TMT Derneği ile kurum ve kuruluş yetkilileri katıldı. 
Protokol sırasına göre anıta çelenklerin konuşmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve saygı atışının ardından bayraklar İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.
Törende ilk konuşmayı yapan Topçuköy Milli Mücadele ve Şehitleri Yaşatma Derneği Başkanı Metin Balan, Topçuköy’de yaşananların tarihi geçmişi hakkında bilgi verdi ve köy halkının milli mücadele yıllarında örnek bir direniş ortaya koyduğunu söyledi. 
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, konuşmasında, gözünü bile kırpmadan vatan uğruna canını feda eden şehitleri rahmet ve şükranla andı. Sadıkoğlu, “Kaç yıl geçerse geçsin, acılar ilk günkü tazeliğini koruyor” dedi.
Sadıkoğlu, “Şu an aramızda olmayan ancak Ruhları ile bizimle birlikte olduklarına inandığım; Orhan Salih’i, Mehmet Emin Hüseyin’i, Bekir Mustafa’yı, Kamil Ahmet’i, Mahmut Mehmet Ali’yi, Hasan Mustafa’yı ve halen Kayıp Şahıslar Komitesi tarafından naaşlarına ulaşılmaya çalışılan; İsmail Balcı’yı, Ahmet Ali Osman’ı ve Fuat Gülali’yi, rahmet ve şükran ile anıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473