banner564

Hava olumlu

Eide ve Buttenheim New York’ta Güvenlik Konseyi Üyelerine Kıbrıs müzakere süreciyle ilgili son gelişmeleri anlattı:

Hava olumlu
banner598
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide ile Kıbrıs Özel Temsilcisi Buttenheim, New York’ta Güvenlik Konseyi üyelerine Kıbrıs müzakere süreciyle ilgili son gelişmeleri anlattı.
BM Güvenlik Konseyi Başkanı ve Yeni Zelanda Daimi Temsilcisi Gerard Van Bohemen ile Eide ve Buttenheim, brifing sonrası basına açıklamalarda bulundu.
Van Bohemen bilgilendirme ile ilgili yaptığı açıklamadan memnun olduğunu söyledi.
Van Bohemen “Eide ve Buttenheim bizlere harika bir brifing verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, zevkle dinledik. Eide’nin adada bir çözüm konusunda oldukça umutlu olduğunu, müzakere havasının iyi olduğunu söyledi” dedi.
Van Bohemen “Ancak gördüğüm kadarıyla ilerideki süreçte bazı zorluklar yaşanabilir. Ama konsey olarak biz, liderlerin bu zorlukları açmak için istekli olduklarını gözlemliyoruz. Konsey, Özel Danışman Eide’ye ve sürece bütünüyle destektir. Süreci desteklemeye ve tarafları cesaretlendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Eide: Destek, cesaret verici
Eide ise, oldukça olumlu bir bilgilendirme olduğunu ve konseyin Kıbrıs sorununun çözümüne güçlü destek verdiğini söyledi.
Eide, “Konseyin bizlere verdiği bu destek oldukça cesaret vericidir. 5 daimi ve 10 Geçici konsey üyesi devletlerin tümü de, Kıbrıs’ta liderlerin küçük problemler yerine büyük resme odaklanmalarını gözlemlemekten son derece memnun” diye konuşarak, “Müzakerelerdeki yeni ve samimi ‘ton’ New York tarafından selamlandı” dedi.

Liderler büyük resme odaklandı
Eide “BM Güvelik Konseyinin dünyanın birçok sorunu üzerinde özellikle daimi temsilcilerin ayrışmasına veya derin ayrılıklara sahip olmasına rağmen Kıbrıs konusunda tam bir görüş birlikteliğine sahip olmalarıdır. Böylesine bir ortam ve fırsatın mutlak değerlendirilmesi lazım. Liderler geleneksel olduğu üzere küçük ayrıntılarda boğulmayarak bu dönemde büyük resim üzerinde odaklanmış bulunuyorlar. Bu da umutlu olmak için en önemli etkenlerden biridir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473