banner564

9 ülkeden 200 oyuncu katıldı

Merit Bridge Open Pairs Festivali, dünyanın en ünlü briç oyuncularını ağırladı

9 ülkeden 200 oyuncu katıldı
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde turnuvalar ile yeni bir turizm kanalı açan Merit Grubu, şimdi de dünyaca ünlü briç oyuncularını bir araya getirdi. Texas Hold’em ve tavla turnuvaları ile Kuzey Kıbrıs’ı dünyadaki sayılı turnuva destinasyonları arasına sokan Merit Grubu, bu kez  saygınlığını dünya çapında kanıtlamış ve birçok ülkede federasyonları bulunan briç turnuvasına ev sahipliği yaptı. 2-5 Mart tarihleri arasında Merit Royal Hotel’de düzenlenen Merit Bridge Open Pairs Festivali, 9 ülkeden 200 adet oyuncuyu ağırladı.
Türkiye başta olmak üzere aralarında Fedarasyon Başkanı Nafiz Zorlu, Mısır Federasyon Başkanı Reda Amiry, Lübnan, Dubai, Polonya, İngiltere, Hollanda, Tunus ve Kuveyt’in de olduğu 9 ülkeden gelen briç oyuncuları, özel olarak düzenlenen oyun salonunda kıyasıya mücadele etti.

“Turizmde önemli bir yere sahip…”
Dünyanın pek çok ülkesinde saygın bir oyun olarak kabul edilen briçin Kuzey Kıbrıs’la anılmasını istediklerini belirten Merit Canlı Oyunlar Müdürü Barış Erçin, “Turizm alanında önemli bir üne sahip Kuzey Kıbrıs’a yeni bir değer katmak amacıyla çıktığımız bu yolda briç turnuvamızın ilkini başarıyla gerçekleştirdik. Briç tutkunları arasında bu etkinlik, kısa sürede duyuldu ve katılım bizleri çok mutlu etti. Her yıl Turnuvanın tekrar edeceğini de özellikle vurgılayan Barış Erçin seneye şimdiden yapılan kayıtların bilgisini verdi.
Hoşgeldin kokteyli ile başlayan turnuvamız dünyaca ünlü isimlerin çekişmeli mücadelelerine sahne oldu. Zorlu geçen mücadelelerin ardından toplamda dağıtılan para ödülü 61 bin doları buldu. Turnuvamız Otelimizin markası olmuş Maxim Royal’de muhteşem bir gala gecesiyle de son buldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473