banner564

Bu gerçek görülmeli

Sibel Siber, 8 Mart’ kadının verdiği eşitlik mücadelesinin anımsanması açısından önemli bir gün olduğunu belirtti

Bu gerçek görülmeli
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün tarihsel süreçte kadının verdiği eşitlik mücadelesinin anımsanması, günümüzde kadının toplum yaşamındaki yerinin değerlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yapılması gerekenlerle ilgili fikirlerin tartışıldığı önemli bir gün olduğunu belirtti. Siber “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.
   Siber mesajında, “Kadın hakları açısından dünyanın gelişmekte olan birçok ülkesi ile kıyaslandığında çok iyi bir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz; ama hedefimiz kadın- erkek eşitliğinin her alanda çok daha iyi olduğu ülkeler seviyesine ulaşmak ise henüz önümüzde yürünmesi gereken bir yol olduğunu söyleyebilirim. Özellikle siyasette ve üst kademe yöneticiliğindeki kadın- erkek oranlarına bakarsak bu gerçeği daha iyi görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Özgürgün: Kadın girişimcilere öncelik tanınacak
   Başbakan Hüseyin Özgürgün, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yayımladığı mesajda, kadın girişimcilerin desteklenmesi ve kadın girişimcilere öncelik tanınması konusunda yasal düzenlemelerin ele alındığını açıkladı.
   Kıbrıs Türk kadınının tüm zorluklara göğüs gerdiğini de belirten Özgürgün, “Kadınlarımızın, bugün bir anne, bir eş, bir evlat olarak üstlendikleri görevlerin yanı sıra siyaset, iş hayatı ve her alanda yükseldiklerini, toplumun geleceğine yön verdiklerini memnuniyetle görmekteyiz” ifadesine yer verdi.
   Başbakan Özgürgün, tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten duygularla kutladığını ifade etti.

Düzenlenecek bazı etkinlikler
Girne Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bugün “Şiir ve Müzik Dinletisi” etkinliği düzenleyecek. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Grand Pasha Otel Vienna Salonu’ndaki etkinlik saat 19:00’da başlayacak.  Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, mücadele, dayanışma, kadına yönelik 
Hazine Çalışanları Sendikası (HAZİNE-SEN), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik düzenleyecek. Hazine-Sen’den açıklamaya göre, bugün saat 14.00’te Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacak etkinlikte, Diyetisyen Orhan Özdengiz ve Uzman Estetisyen Sezin Remzi, “Sağlıklı Beslenme ve Günlük Cilt Bakımı” konusunda sunum yapacak.
Bağımsızlık Yolu, neoliberal politikalara, dinsel gericiliğe, cinsiyetçiliğe ve homofobiye karşı Dünya Emekçi Kadınlar Günü olan bugün 4 ilçede etkinliğe katılacağını duyurdu.
   Bağımsızlık Yolu’ndan Cansu Nazlı’nın açıklamasına göre, Bağımsızlık Yolu üyeleri bugün Gazimağusa’da 8 Mart Organizasyonu’nun saat 16.30’daki ortak yürüyüşüne katılacak, Girne’de 17.30’da sığınma evi talebiyle Kaymakamlık önünde olacak. Güzelyurt terminalinde saat 18.30’da ilçenin bugüne kadarki ilk 8 Mart yürüyüşünü organize edeceğini kaydeden Bağımsızlık Yolu, Lefkoşa’da da sokakta olacak.
   
Kimler mesaj yayınladı?
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla;  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova,     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz,  Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) Emine Dizdarlı, Kıbrıs Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (KTÜKD) Başkanı Gülden Plümer Küçük, Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Başkanı Arslan Bıçaklı, Baraka Kültür Merkezi, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Güvenlik Kuvvetleri Emekli Subaylar Derneği, Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği (GÜKAD), Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Haksen) Genel Sekreteri Fırat Yılmaz, Türk Birliği Dayanışma Derneği, Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Arzu İzveren, Boran Kültür Merkezi birer mesaj yayınlayarak tüm kadınların gününü kutladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473