banner564

“Bu uygulama değişecek”

Özersay, Re’sen vergi sisteminin esnafı siyasilere muhtaç bırakmak için istismar edildiğini savundu

“Bu uygulama değişecek”
banner598
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, re’sen vergi sisteminin istismar edildiğini savunarak, “ Bu sistemin, ya insanlara baskı yapmak ya da esnafı siyasilere muhtaç bırakmak için istismar edildiği açıktır” dedi.
   Halkın Partisi’nin bu konuyu programına aldığını ifade eden Özersay, “Re’sen vergi uygulamasını değiştireceğiz” ifadesine yer verdi.  Halkın Partisi, Güzelyurt Sanayi Bölgesi esnafını ziyaret etti.
   Partiden verilen bilgiye göre, HP Genel Başkanı Kudret Özersay, esnafla ilgili değerlendirmesini şu şekilde yaptı: “Çok sayıda esnafın normal gelirinin belki de 20 katı oranında re’sen vergi gönderilerek ciddi şekilde huzursuz edildiğini gözlemledik. Bu girişim ertesinde insanları ‘gelin de konuşup hallederiz’ diyerek davet ettiklerini, at pazarlığı misali vergiyi aşağıya düşürdüklerini öğrendik.  Siyasilerin devreye girebilmek için bunu fırsat bildiği ortadadır. Re’sen vergi sisteminin ya insanlara baskı yapmak ya da esnafı siyasilere muhtaç bırakmak için istismar edildiği açıktır.”
   Döviz konusuna değinen ve bu konuda hükümeti eleştiren Kudret Özersay, “Esnaf elektrik başta olmak üzere girdi maliyetleri konusunda ciddi sıkıntı çekmektedir. Bunları görüp adım atması gerekirken hükümetin kamudaki vergi, resim ve harçlara ciddi anlamda zam yapmış olması bu sıkıntının üzerine tuz-biber olmuştur” dedi.
   Özersay, “Kendi insanını, özellikle de üreterek yaşamaya çalışan vatandaşlarını bu kadar görmezden gelen bir hükümet olabilir mi?” diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474