banner564

AA’nın çizgisi net

Pirtini, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon meselesinde, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının çıkarlarını gözeten bir haber politikası izlediklerini belirtti

AA’nın çizgisi net
banner598

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türker Pirtini, Kuzey Kıbrıs’ta yaptığı temaslar kapsamında Başbakan Ersin Tatar ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçar’ı ziyaret etti.
Pirtini, Tatar’ı ziyaretinde ilk olarak AA Genel Müdürü Şenol Kazancı'nın selamlarını iletti.
Ajans olarak KKTC'ye ayrı bir önem verdiklerini söyleyen Pirtini, özellikle son dönemde Doğu Akdeniz'de hidrokarbon meselesi yüzünden tırmanan gerginlikte, Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını gözeten bir haber politikası izlediklerine değindi. 
Başbakan Tatar, AA'nın son derece önemli bir yayın kuruluşu olduğunu kaydederek, ajansın haberlerinin KKTC'de ilgiyle takip edildiğini ve yapılan haberlerin global düzeyde de okuyucuya ulaştığını söyledi.
Özellikle Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Kıbrıs Türklerini destekleyen tutumundan çok memnun olduklarını ifade eden Tatar, bu noktada kendilerini yalnız hissetmediklerini söyledi.
Pirtini'nin Tatar'ı ziyareti sırasında, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da hazır bulundu. 

Uluçay ve Başçeri’yi de ziyaret etti
Öte yandan Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türker Pirtini, KKTC’de ziyaretleri kapsamında Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay'a nezaket ziyaretlerinde bulundu.
Pirtini, ilk olarak Büyükelçi Başçeri'yi makamında ziyaret ederek, Başçeri'ye AA'nın yapısı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Büyükelçi Başçeri, AA'nın çok değerli bir kurum olduğu ifade ederek, hem Kıbrıs hem de diğer bölgelerdeki çalışmalarını ilgiyle takip ettiğini belirtti.
Pirtini, daha sonra Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Uluçay'ı makamında ziyaret etti. Kurum olarak Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz'deki olayları ilgiyle takip ettiklerini vurgulayan Pirtini, Kıbrıs Türkünün haklarını en iyi şekilde elde etmesi temennisinde bulundu.
Başkan Uluçay ise AA'nın global anlamda etkin bir yayın kuruluşu ve doğru haberin de adresi olduğunu kaydetti. Uluçay ayrıca KKTC'de yürütülen kültür, sanat ve spor faaliyetleri hakkında Pirinti'ye bilgi verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473