banner564

Mutabakat sağlandı 

Günlerdir kamuoyunun gündemini işgal eden ve süresiz greve kadar uzanan El-Sen ile hükümet arasındaki sorun aşıldı

Mutabakat sağlandı 
banner598

Tuğçe Ülkü AYDIN 

Hükümet ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) uzlaştı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile EL-SEN arasında mutabakat metni imzalandı. 
Başbakanlıkta dün gece saat 22.30 sıralarında imzalanan mutabakat metnine, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy ile EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç imza koydu. 
Mutabakatın imzalanması ardından ilk sözü alan Kubilay Özkıraç,  topluma olan saygılarından, bu yurda sevgiden, yurtseverlikten ve ülkede özgür, aydınlık bir yaşam sürmek amacıyla mutabakata imza koyduklarını söyledi. 
Mutabakat metninin imzalanabilmesi için tüm katkı koyanlara teşekkür eden Özkıraç,  önceki gün yapılan görüşmelere Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın da katılmasını beklediğini belirtti. 
Bu ülkenin geleceği ve ülkede enerji sorunun tartışılmayacağı bir gelecek yaratmak için mücadele verdiklerine işaret eden Özkıraç, bu imzayı atarak ülkedeki iç barışa ve emek cephesindeki barışa bir katkı koyduklarını söyledi. 
Bu ülkede kaos olmaması için metne imza koyduğunu ifade eden Özkıraç, özgür ve barış içinde bir ülke arzu ettiklerini kaydetti. 

Taçoy: KIB-TEK’ten vazgeçilemez… 
Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da, günlerdir kamuoyunun gündemini işgal eden, KIB-TEK’in sıkıntıları ve EL-SEN grevi ile alakalı, hükümet ve EL-SEN’in yürütmüş olduğu görüşmelerin olumlu bir şekilde sonuçlandığını söyledi. 
KIB-TEK’in dün olduğu gibi bugün de, yarın da Kıbrıs Türk halkı için vazgeçilmez, stratejik bir kurum olduğunu, doğru bir yapıda halka hizmet vermeye devam etmesinin sağlanacağını vurgulayan Bakan Taçoy, hükümetin KIB-TEK’in üretime yönelik yatırımlarına karşı bir duruşu olmadığını ve olamayacağını vurguladı. 
Taçoy, “KIB-TEK’in elektrik üretimine devam edebilmesi adına ihtiyaç duyulan tüm fizibıl yatırımlar, ihtiyaçlar, mali olanaklar ve öncelikler bağlamında ele alınarak değerlendirilecek ve yapılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 
KIB-TEK’in üretime yönelik bir yatırım ihtiyacının bugün olmasa da yakın bir gelecekte doğacağını ifade eden Bakan Taçoy, bu düşünceden hareket eden tarafların, imzalanan mutabakat metni ile  
KIB-TEK’in üretime yönelik yatırımlarının planlanması ve bunun önü açık olmayan bir tarihte hayata geçirilmesi adına bir komitenin kurulmasına karar verildiğini kaydetti. 
 “Bakanlığımızın ve KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun hali hazırda üretmiş olduğu 28+8 personel ihtiyacının karşılanması konusundaki iradenin devam ettiği de yeniden teyit edilmiştir.
Gündemin bir başka konusu olan, Devletin KIB-TEK’e olan borçları ile KIB-TEK’in devlete olan borçlarının saptanması, gerekli mahsuplaşmaların sağlanması ya da gerekli ödemelerin planlanması konularında da Maliye Bakanlığımız yetkilileri ile EL-SEN yetkilileri arasında tam bir mutabakat sağlanmıştır.”

“Kablo ile elektrik hedefi devam ediyor” 
Hükümetin Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi ve enterkonnekte sistemin hayata geçirilmesi hedefini önünde tuttuğuna işaret eden Bakan Taçoy, hükümetin temiz enerji kaynaklarının kullanımı bağlamında güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi alanlara da yatırım yapma noktasında kararlılığını sürdürdüğünü vurguladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473