banner564

Türk hekimlerden  başarılı operasyon

Eski TAK çalışanı Ahmet Kaslı’nın kalbine Türkiye’de pil yerleştirildi

Türk hekimlerden  başarılı operasyon
banner598

 Türk hekimler Doç. Dr. Serkan Durdu ve Doç. Dr. Başar Candemir başkanlığındaki ekip tarafından, farklı merkezlerde pıhtıya ve tıkanmaya bağlı ana damarların kapalı olması nedeniyle kalp pili uygulaması yapılamayan Kıbrıslı Türk hasta, eski TAK çalışanı Ahmet Kaslı’nın kalbine pil yerleştirildi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Durdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göğüs kafesi açılmadan, kalp ve damar cerrahisinde, sağ taraftan memenin etrafından yaklaşık 3 santimetrelik kesi açılarak uygulanan minimal invaziv (küçük kesi) yöntemiyle önemli bir operasyona imza attıklarını söyledi.
Yöntemin hem hastaya hem de hekime önemli avantajlar sağladığını ancak uygulamanın dünyada ve Türkiye'de sayılı merkezlerde yapılabildiğini ifade eden Durdu, bu yöntemde kişinin kaburgasında herhangi bir kesik olmadığını, ameliyata bağlı kanama oranının daha az ve ameliyat başarının daha yüksek olduğunu vurguladı.
Ameliyat sonrası komplikasyon riskinin çok daha az olduğunun da altını çizen Durdu, "Enfeksiyon riski düşük ve hasta çok daha kısa sürede taburcu olabiliyor, ameliyat başarısı da daha yüksek oluyor." diye konuştu.
KKTC'de hastayı takip eden Doç. Dr. Osman Beton'un minimal invaziv yöntemle hastaya pil konulması konusunda kendilerinden görüş aldığını anlatan Durdu, yaptıkları değerlendirme sonucunda hastaya son teknolojinin kullanıldığı hibrit ameliyathanede, minimal invaziv operasyon yöntemlerinin kombinasyonuyla pil takılma işleminin uygulanması yönünde karar aldıklarını söyledi.

Kaslı, yaşadığı süreci ağlayarak anlattı…
Ameliyatla sağlığına kavuşan KKTC'de yaşayan 44 yaşındaki iki çocuk babası Ahmet Kaslı da tedavi olabilmek için çok yere başvurduğunu ancak kendisine yapılabilecek bir şey olmadığı yönünde görüş bildirildiğini kaydetti.
Yaşadıkları süreci anlatırken gözyaşlarını tutamayan Kaslı, "Bizim bütün dünyamız yıkıldı. Allah'ıma şükürler olsun şimdi." dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474