banner564

Acele etmesinler

Özgürgün, Meclis’in bugün oylayacağı yeni Ceza Yasası’na oy vermeyeceklerini söyledi

Acele etmesinler
banner598

Züleyha KARAMAN

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, kamuoyunda ‘Eşcinsellik Yasası’ olarak bilinen yeni Ceza Yasası’nın bugünkü Meclis genel kurulunda oylamaya sunulacağını belirterek, partisinin buna destek vermeyeceğini söyledi.

   Diyalog’a yaptığı açıklamada, Ceza Yasası’nın bazı maddelerine destek vermekle birlikte bütününe karşı olduklarını söyleyen Özgürgün “bunun kamuoyu ile paylaşılması ve uzman hukukçuların da görüşlerine başvurulması gerekirdi” dedi.

 

Daha fazla tartışılması gerekiyor

Hüseyin Özgürgün, Ceza Yasası içinde dört-beş maddenin yeterince tartışılmadığını ve toplumda kabul görüp görmediğinin belli olmadığını, hükümetin aceleyle yasayı geçirmeye çalıştığını söyledi.

Özgürgün, bu maddelerin Meclis’te görüşülmesinin ertlenmesini ve sivil toplum örgütlerinin de görüşlerinin alınmasını istediklerini ancak hükümetin erteleme önerilerini reddettiğini, UBP’nin de protesto ederek oturuma katılmadığını kaydetti.

Betebet New Roman""> 

Tepkimiz görülsün istedik

Düzenlemeye karşı tavırlarını, ilgili düzenlemeler görüşülürken meclise girmeyerek gösterdiklerini ifade eden Özgürgün, “Zaten girsek de girmesek de yasa geçiyor, hükümetin çoğunluğu var. Tepki olarak girmemeyi tercih ettik, tepkimiz görülsün istedik” dedi.

Yasanın bazı maddelerine olumlu oy verdiklerini ifade eden Özgürgün, “Ama yasanın bazı maddeleri varki tam tartışılmadı, toplum tarafından kabul edilip edilmediği de tam belli değil, dolayısıyla bunun ertelenmesi lazım, birkaç maddenin en azından biraz daha görüşülmeye, tartışılmaya, bazı sivil toplum örgütlerinin görüşleri alınmamış, onların görüşlerinin alınmasına ihtiyaç var. Biz zaten Ceza  Yasası’nın olumlu maddelerine olumlu oy verdik ama üç-dört maddesi var ki özellikle, onların biraz daha ertelenip biraz daha görüşülmesi ve sivil toplum örgütleri ile görüşülmesi için ertelenmesi istedik, talebimiz ret görünce, protesto için katılmadık” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2014, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473