banner564

Acil ihtiyaç 390 milyon

Elektriğe yüzde 30’luk zam kararını onaylamayan Bakanlar Kurulu, krizden çıkış için Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun başkanlığında bir komite oluşturdu

Acil ihtiyaç 390 milyon
banner598

Raif DOĞRU
   Elektrik Kurumu’nun acilen yüzde 30’luk zam önerisini dün 6 saat süreyle değerlendiren Bakanlar Kurulu, gelir ve giderleri ele alıp, rapor hazırlamak üzere bir komite oluşturulmasını kararlaştırdı. Komitenin Başkanlığına ise Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu getirildi. Kurum Genel Müdürü ve yardımcısı da komitede görev alacak.
   Komite kurumun alacakları ve ihtiyaçları konusunda çalışma yaparak sonuç üretmeye çalışacak. Öncelik alacakların tahliyesine verilecek.
   Kurum, her ay Aksa’ya 80 milyon ödemek zorunda ve 3 aydır ödeme yapamadığı için borç miktarı 240 milyona çıktı. Gelecek akaryakıt için iki hafta içinde 150 milyona ihtiyaç var. Yine ayda 20 milyon TL personel gideri var. Komite bunların tümüne çözüm arayacak.

Günlük kesintiler olacak

   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre, kurumun sadece belediyelerden 282 milyon lira alacağı var. Ancak hükümet kararıyla faizler silindi. Geriye 184 milyon kaldı ve bu borçlar da 10 yıla bölündü.
Bunun gibi çok sayıda devlet kurumundan on milyonlara lira alacak olduğunu belirten Kıb-Tek yetkilileri, günlük elektrik ihtiyacının yüzde 45’inin günde 70 megawat üretim yapan Aksa’dan sağlandığını belirtiyor.
   Aksa’nın 3, Kıb-Tek’in de bir jeneratörünün arızalı olması nedeniyle dünden itibaren birer saatlik kesintiye gidildiğini ve “öncelikle jeneratörü olan otellerin elektriklerini birer saat süreyle kesmeye başladık” diyen kurum yetkilileri, Güney Kıbrıs’tan alınan günlük elektrik akımının 20 megawata yükseldiğini belirtiyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
komık
komık - 3 yıl Önce

sız nasıl devletsınız arac kayıtta 4 sat bekler ınsanlar sırası gelsın dıye hanımlar beyler tanıdık arkadas alıyor ıcerı halk da esek gıbı beklesın utanmadan bı ınsanlar dunyanın parasını alırlar haram olsun kendılerıne yazık be

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Devletin adi var memuru var işçisi var zengini var siyasetçisi bürokratı var ama bırakınız helvayi bin bon sekeri yok

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473