banner564

Acılar tazelendi

Larnaka şehitleri İskele’de düzenlenen törenle anıldı

 Acılar tazelendi
banner598
Larnaka şehitleri İskele'deki Larnaka Şehitliği önünde düzenlenen törenle anıldı.
Törene, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı DP UG İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğluları, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, askeri erkan, bölge milletvekilleri, muharip dernek, kurum kuruluş okul temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Çelenklerin anıta sunulması, saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan tören, İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu'nun günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmasıyla sürdü.
Tören, öğrencilerin şiirler okuması ve Kıbrıs TMT Derneği İskele Şube Başkanı Ali Abdurrahmanoğlu'nun konuşmasıyla tamamlandı.
Törenin sonunda şehitler için dua okundu.

Mücadele yıllarında 173 şehit verildi
İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu konuşmasında, Kıbrıs'ta Türk varlığını korumak amacıyla Larnaka'da verilen mücadeleleri anımsatarak, bu zor yılların üzerinden kaç yıl geçerse geçsin acılarının geçmediğini vurguladı.
Sadıkoğlu, Larnaka ve bölgesinde vatanı korumak için birçok yurttaşın yakınlarını kaybettiğini belirterek, Bu mücadele yıllarında 173 şehit ve çok sayıda gazi verdiklerini söyledi.

Enosise karşı mücadele…
Abdurrahmanoğlu da, Larnaka Türk halkının Enosise karşı mücadele edip dimdik ayakta durduğu gün olduğunu ifade ederek, 63 köye sahip Larnaka'da Türklerin yaşadığı acıları verdiği mücadeleleri anlattı.

Anma gecesine yoğun ilgi oldu
İskele’de ayrıca, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde anma gecesi düzenlendi. 
İskele Belediyesi açıklamasına göre, İskele Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, İskele Şehit İlker Karter İlkokulu, Bekirpaşa Lisesi ile İskele Ticaret Lisesi işbirliğinde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Açıklamaya göre, İskele AKM’deki anma töreninde; Mine Bakkaloğlu eğitmenliğindeki Bekirpaşa Lisesi Okul Korosu, seslendirdiği Mağusa Limanı ve Yiğidim, Aslanım şarkıları ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatırken, Nilhan Subaşı ve Gülcan Sabırlı öncülüğündeki Şehit İlker Karter İlkokulu İzci Öğrencilerinin sunduğu Şiir Oratoryosu da beğeniyle izlendi. İskele Ticaret Lisesi Öğrencisi Emine Orçan’ın seslendirdiği, Sümer Er’in canlandırdığı Mektup isimli şiir ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.  

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473