banner564

‘Ağaç yaş iken eğilir’

Çevre Bilgisi Dersi, ana sınıftan liseye kadar tüm sınıflarda okutulacak

‘Ağaç yaş iken eğilir’
banner598
Çevre, yeni öğretim yılında müfredata dahil edilerek ana sınıftan liseye kadar tüm sınıflarda ders olarak okutulacak. 
Eğitim ve Çevre bakanlıklarına bağlı daireler ile Çevre Platformu’nun atölye çalışmasıyla belirlenen müfredat “Çevre Bilgisi” dersinde işlenecek.
Ders kitabı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılacak ve okullara dağıtılacak. 
“Çevre Bilgisi” dersinin daha etkin şekilde verilebilmesi için öğretmenler için hizmet içi eğitim faaliyetleri de planlanacak. 
Çevre konusundaki çalışmalar okullardaki eğitim etkinlikleri ve soysal faaliyetlerle sınırlı da kalmayacak. 
Bu konudaki duyarlılığı artırmak için görsel, işitsel ve yazılı medyada yayınlanacak materyaller hazırlanacak, halka ulaşılacak. 

ÇEDAP hayata geçirildi
Bu kapsamda, sürdürülecek çalışmalar ve etkinlikler için Çevre Duyarlılığının Artırılması Projesi (ÇEDAP) oluşturuldu. 
Milli Eğitim Bakanlığı, Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı, Biyologlar Derneği (Bio-Der) işbirliğinde hazırlanan, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu desteğiyle hayata geçirilmesi öngörülen projenin içeriği dün Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen basın toplantısıyla paylaşıldı.


Evren: Çocuklar doğa ve çevre sevgisiyle büyüyecek
Basın toplantısında ilk sözü Kutlu Evren aldı. 
“Başta ülkemizi olmak üzere çevreyi temiz tutmak ve bu güzel ülkeye yakışır şekilde yaşamak için çevre ve konularının eğitim müfredatına dahil edilmesine karar verdik” diyen Evren, “Gelecek nesillere tertemiz bir ülke ve çevre bırakmayı öngörüyoruz” ifadesine yer verdi.
Konuşmasında “Ağaç Yaş İken Eğilir” atasözüne işaret eden Evren, çevreyi eğitim müfredatına dahil ederek çocukları doğa ve çevre sevgisiyle büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Dürüst: Her türlü destek verilecek
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise, çevreyle ilgili doğru politikalar oluşturmanın ülkenin ekonomik olarak ileriye götürülmesi kadar önemli olduğunu vurguladı.
Kemal Dürüst, Çevre Bakanlığı tarafından belirlenen çevre politikası kapsamında, okullarda yapılacak her türlü sportif, kültürel ve sanatsal etkinliğe destek vereceklerini de vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474