banner564

Bir kısmı bulundu

Doğanköy’de Küçük ailesinin evinden yüklü miktarda altın takı çalmakla suçlanan 2 kişi tutuklandı

Bir kısmı bulundu
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Doğanköy’de Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Turgut Küçük’ün evinden eşi İsmet Küküç’e ait yüklü miktarda altın takı çalan ve bu takıları Lefkoşa’da kuyumcuya satmak isterken olaylı bir şekilde yakalanan Devrim Akar ile Özcan Arslan dün mahkemeye çıkarıldı. Girne’de mahkemeye çıkarılan zanlılardan Devrim Akar’ın 2012- 2013 yıllarında birçok hırsızlık suçlarından tutuklandığı ortaya çıkarken, iki zanlı duruşmada birbirlerini suçladı. Zanlı Akar, “Mesele ile ilgim yok” derken, zanlı Arslan ise kandırıldığını öne sürdü.

Birçok takıdan 4 parçası bulundu
Zanlıları duruşmaya çıkararak tutukluluk talep eden polis, hırsızlık olayının 23 Kasım 2018 tarihinde 09.00-21.00 saatleri arasında Girne Doğanköy’de meydana geldiğini, zanlıların İsmet Küçük’e ait eve zemin katın yatak odası kapısından girdiklerini açıkladı.
Zanlıların 29 Kasım’da Lefkoşa’da altınları satmak istedikleri sırada tespit edilerek yakalandıklarını belirten polis, üzerlerinde yapılan aramada Devrim Akar’da 3 bilezik, Özcan Arslan’da 18 ayar pırlanta taşlı altın kolye bulunduğunu söyledi. 
Polis, zanlıların üzerinde bulunan takıların İsmet Küçük’e gösterildiğini, kendisine ait olduğu yönünde ifade aldıklarını açıkladı. 
Polis, zanlıların ifadelerinde ise farklı beyanlarda bulunduklarını söyledi. Alınması gereken ifadeler, kayıp emareler olduğunu belirten polis, iki zanlının da 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Kandırıldığını öne sürdü
Mahkemede söz hakkı alan zanlı Akar,  “Mesele ile ilgim yok” dedi. Zanlı Arslan ise, “Girne’ye hiç gelmedim. Kendisi yanıma geldi. Eşim hastanede, hastaneye borcum var. Eşimin altınlarını satacağım ama yanımda kimlik yok. Senin kimliğin lazım” iddiasında bulundu.
Yargıç Meltem Dündar, aktarılan olgular ışığında zanlıların suçla bağlantılarının görüldüğünü ifade ederek, 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yok yok
Bu arada polis zanlıların çaldığı altın listesini de açıkladı. Küçük’ün evinin yatak odasındaki dolaptan çalınan takılar şunlar:
Bir çift kırmızı renk ortası yakut taşlı küpe ile yüzüğü, 5 adet 22 ayar altın bilezik,  2 düz şekilli üzerinde çizgileri olan bilezik, bileklik, 18 ayar altın üzerinde taşlı pırlanta bulunan kolye, 1 adet sarı renk kolye ve bileklik, 1 adet Oltu taşından yapılma kolye, kolye ucu ve küpeleri, 2 adet çiçek desenli sarı renk imitasyon takı, 1 adet yarım altın, 2 adet erkek kol saati.

Meslek edinmiş
Öte yandan zanlılardan Devrim Akar’ın kabarık bir suç dosyası olduğu ortaya çıktı.
Zanlı Akar, Alayköy’de 2012 tarihinde Tropikal isimli gece kulübünden 15 bin TL değerinde 6 Televizyon ile 4 uydu çalmış, bu suçtan 12 ay hapse mahkûm edilmişti. Akar, tahliye olduktan birkaç ay sonra Girne’ye bağlı Edremit’te 2013 yılında M.Ü.B. ile birlikte hırsızlık yapmak için bir eve girmiş,  ev sahibinin onları fark ettiğini anlayarak  evin ikinci katındaki balkondan atlayarak kaçmaya çalışmıştı. Balkondan atlayan Devrim Akar’ın ayak bileği kırılmıştı. Yine Akar, 2013 yılı içerisinde Girne ve Boğazköy bölgesinde birçok evden ziynet ve elektronik eşya çalınması ile ilgili de tutuklanmıştı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473