banner564

“Akdeniz'deki incimiz”

MHP Lideri Bahçeli, “İster yavru diyelim, ister kardeş; KKTC, milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiştir” dedi

“Akdeniz'deki incimiz”
banner598
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yavru-anavatan çekişmesi samimiyetten uzak, meseleleri omurgasından kavrayan milli yoruma terstir. İster yavru diyelim, ister kardeş diyelim; KKTC milli vicdanlarda vatan olarak mühürlenmiş, Türk milletinin Akdeniz'deki incisi olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.
Bahçeli, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tarihini bilmeyen toplumların talihinin de yaver gitmeyeceği gibi yaşadıkları coğrafyalarda tutunmalarının da çok güç olacağını belirtti.
Var olmak için katlanılan sıkıntıları önemsemeyen, ödenen bedelleri ruhunda ve şuurunda duymayanlar için geleceğin zifiri karanlık olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
"Vatan kavramına yabancı ve uzak duranların, tarihin yüklediği sorumlulukları idrak edemeyenlerin yolu her zaman fırtınaya açılacaktır. Bu fırtınada alabora kaçınılmazdır. Bu fırtınada devrilmek, gömülmek, ummanda kaybolup derinlere çakılmak vahim bir akıbettir. KKTC'de yapılan Cumhurbaşkanı seçimi ve sonrasında yaşanan tartışma ve polemik kabusu ister istemez bana bunları düşündürdü. Kıbrıs, bize ecdat yadigarı vatan toprağıdır. Kıbrıs gazidir, Kıbrıs şehittir, Kıbrıs milli davadır ve davadan dönmek kaybetmek, yenilmektir…”
Bahçeli, adada adil, eşit, kalıcı ve barışçı bir temelde; iki toplumlu, iki kesimli bir devlet oluşturulmasının geciktikçe istismar ve inkar siyasetinin durmayacağı görüşünü belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474