banner564

Polis aramayı sürdürüyor

Uyuşturucu davasından 7 zanlıya 6’şar gün daha tutukluluk emri

Polis aramayı sürdürüyor
banner598
   Girne’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan Umut Doğan, İbrahim Pekdoğan, Mert Saygın, Hüsnü Mercan, Seyid Dereboylular, Hakan Kalkan, Tolga Yasa isimli 7 zanlı dün ek süre talebi ile yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Haklarında soruşturma başlatılan 7 zanlının 6 gün daha tutuklu kalmasına karar verildi.
   Polis, zanlı Umut Doğan’ın evinde 28 Nisan tarihinde polis tarafından yapılan aramada komodinin çekmecesinde 2 adet boş paket, 1 sigara, ucu yanık izmarit, kağıda sarılmış yaklaşık 3 gram ağırlığında sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Zanlı Doğan ve ayni evde bulunan İbrahim Pekdoğan’ın gözaltına alındığını kaydeden polis, Doğan’ın sorgusunda uyuşturucu maddeyi 27 Nisan tarihine zanlı Mert Saygın, Hüsnü Mercan ve Seyid Dereboylular’dan 190 TL’ye satın aldığını itiraf ettiğini açıkladı. 
    Polis, zanlı Mert Saygın’ın evinde yapılan aramada da 1 adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu, zanlı Saygın’ında uyuşturucu maddeyi 27 Nisan’da zanlı Umut Doğan ile birlikte satın aldıklarını bir miktar Umut Doğan, İbrahim Pekdoğan ile birlikte içtiklerini itiraf ettiğini açıkladı.
   Polis, alınan bilgi üzerine Seyid Dereboylular’ın trafikte seyir halinde iken tespit edildiğini aynı araçta bulunan Hakan Kalkan ve Tolga Yasa’nın gözaltına alındığını, araçta yapılan aramada ise 32 gram sentetik cannabinoid türü madde bulunduğunu söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 6 gün daha tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473