banner564

Dr. Servet Sami Dedeçay başarılı bir eğitimciydi

Dr. Servet Sami Dedeçay son yolculuğuna uğurlandı

Dr. Servet Sami Dedeçay başarılı bir eğitimciydi
banner598
Melin DOBRAN

   Eğitim alanındaki başarılarıyla tanınan Dr. Servet Sami Dedeçay dün son yolculuğuna uğurlandı..
   Aile yakınlarından alınan bilgiye göre Dedeçay, üniversitelerin kurulma düşünceleri bile yokken, Lefkoşa Özel Türk Üniversitesi’ni kurmuştu. Bir takım sorunlar nedeniyle bu üniversitenin yaşatılamadığı öğrenildi. 
    Aslen Lefkoşalı olan 86 yaşındaki Dedeçay’ın, her biri ayrı değerde ve ciddi bir güvenilirlik içeren kitaplar yazdığı öğrenildi. Dedeçay,1976 ve 1981 ‘Devlet Başkanlığı’ ile 1985 ‘Cumhurbaşkanlığı’ seçimlerinde hiçbir partisel güce sığınmadan üç kez aday olan tek kadındı. 
   Yaşlılığın getirdiği bazı rahatsızlıklardan dolayı hayatını kaybeden Dr. Servet Sami Dedeçay, dün İsmail Safa Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi.
   Elde edilen bilgilere göre; 1960 Kıbrıs Anayasası’nın hazırlanışı sırasında Prof. Nihat Erim başkanlığındaki Komisyonda sekreterlik, tarafsız İsviçre Komisyonu’nda Fransızca–İngilizce tercümanlık görevlerinde bulunan Dedeçay, 1960-68 yılları arasında Paris (Sorbonne) Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Kriminoloji – Penoloji Bölümünde Lisans ve Doktora öğrenimini tamamlayınca, Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 1968–1972 yabancı uzman olarak çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474