banner564

Akıbeti belirsiz

Girne Kordonboyu’nda denize düşen Halil Karakız suda kayboldu, onu kurtarmaya çalışan arkadaşı Arif Gökçek ölümden döndü

Akıbeti belirsiz
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Girne Kordonboyu Dallas Büfe yakınlarında dün meydana gelen olayda Halil Karakız (25) denize düştü. Bunun üzerine yanında bulunan Arif Gökçek (21) Halil Karakız’ı kurtarmak üzere denize atladı. Ancak dalgaların şiddetinden dolayı Gökçek, arkadaşını kurtaramadı, kendisi de ölümden döndü. 
Arif Gökçek, dalgaların şiddetinden kayaların üzerine çarpıp tutunarak ve yaralanarak denizden çıkabildi. 
Olay dün sabah saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Halil Karakız, bilinemeyen bir nedenden dolayı denize düştü. Arkadaşı Arif Gökçek de onu kurtarmak iiçin peşinden atladı. Ancak dalgalardan dolayı kendisi de ölüm tehlikesi atlatan Gökçek, kayaların üzerine çarpıp tutunarak ve yaralanarak denizden çıkabildi. 
Olay polise bildirilirken, itfaiye ekipleri de harekete geçti. Girne Kordonboyu uzun bir süre yürüyüşe kapatıldı. 
Halil Karakız’ı arama çalışmaları akşama kadar sürdü. Arama ve kurtarma çalışmaları için Sahil Güvenlik ekipleri havadan ve karadan destek verdi. Kayıp şahıs ile ilgili bir gelişme olmaması üzerine Sivil Savunma ve Polis Özel Harekât Müdürlüğüne ait dalgıçlarla arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Denizin çok aşırı dalgalı olması denize düşen ve bulunamayan Karakız’ın arama çalışmaları geç saatlere kadar sürdü. Ancak yapılan tüm aramalar sonucu Karakız bulunamadı. 

10 katlı binadan atladı
Halil Karakız’ın daha önce ailevi sorunlarından dolayı intihar girişiminde bulunduğu ileri sürüldü. İddialara göre Karakız’ın daha önceki intihar girişiminde kendisini 10 katlı bir binadan aşağı bıraktığı belirtildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473