banner564

Akile 5 aylık hamile 

Güney ile kuzey arasında uyuşturucu kuryeliği yaptığı tespit edilen kadın  Akyar Sınır Kapısı’nda 365 gram Bonzai ile yakalandı

Akile 5 aylık hamile 
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Henüz 5 aylık hamile olan Akile Tumbul isimli kadın Akyar Sınır Kapısı’nda 365 gram uyuşturucu ile yakalandı. 
Güney Kıbrıs’a giden ve uyuşturucuyu alan Tumbul, taksi ile dönerken pusuda bekleyen narkotik ekipleri tarafından tutuklandı.
Takside yapılan aramada uyuşturucu maddenin kadın çorabı içerisine koyulduğu ve ülkeye sokulmaya çalışıldığı belirlendi.
Sınır kapısında gözaltına alınan Akile Tumbul, dün tutukluluk talebi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

İhbar işe yaradı
Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hasan Selvili, 30 Ocak 2019 tarihinde saat 23.00 sıralarında, zanlı Akile Tumbul’un,  uyuşturucu madde almak üzere Güney Kıbrıs’a gittiğine ve maddeyi KKTC’ye ithal edeceğine dair bir ihbar aldıklarını söyledi. 
Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının, ticari bir taksi ile Akyar Sınır Kapısı’ndan güneye gittiğinin tespit edildiğini ve pusu görevine başlandığını anlattı.

Kadın çorabına zulalamış
Selvili, Tumbul’un saat 00.30 sıralarında, aynı ticari araç ile Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada tespit edildiğini ve yapılan aramada aracın arka koltuğunda kadın çorabında zulalanmış halde 365 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi.
Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten Selvili, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek, mahkemeden süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 1 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473