banner564

Akıncı: “Adres masadır”

Akıncı, “Seçilirsem uluslararası toplum karşısında çözümden yana bir lider bulacak” dedi

Akıncı: “Adres masadır”
banner598
 Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı, Gazimağusa ve Güzelyurt bölgelerine ziyaretlerde bulundu.
Mustafa Akıncı, ilk önce Gazimağusa Surlariçi’ni gezerek esnaf ve yurttaşlarla sohbet etti. Akıncı, öğleden sonra da Küçük Sanayi Bölgesi ve Maraş bölgesinde toplantılar yaptı, yurttaşlarla bir araya geldi.
Akıncı, ziyaretleri sırasında yurttaşların gerek Kıbrıs konusu gerekse toplumsal konulardaki sorularını yanıtladı, esnaf ve yurttaşın çeşitli konularda aktardığı sorunlarını dinledi. Akıncı’nın, Maraş bölgesine yaptığı sohbetlerde kapalı Maraş konusu da gündeme geldi. Kıbrıs sorununun her iki toplumun isteği ve çözüme ihtiyaç duyması halinde çözülebileceğine işaret eden Akıncı, belediye başkanlığı görevini sürdürürken Güney Kıbrıs’la ilk anlaşmayı yaptığını anlatarak, bu anlaşma çerçevesinde hayata geçirilen kanalizasyon projesi örneğini verdi. Söz konusu projenin her iki tarafın ihtiyacından doğduğunu ve taraflardan birinin bozmaya kalkması halinde her iki tarafın da zarar göreceğine işaret eden Akıncı, “Sadece bizim değil, diğer tarafın da çözümü istemesi gerek. Ben bunun için çaba harcayacağım” diye konuştu.
Akıncı, seçilmesi durumunda uluslararası toplumun da karşılarında çözümden yana olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının haklarını da sonuna kadar koruyacak bir liderin bulunduğunun bilincinde olacaklarının altını çizdi ve “Çözüm yerinin müzakere masası olduğu daha bir anlaşılır olacak” dedi. 

Güzelyurt ve ODTÜ ziyareti 
Akıncı, Güzelyurt bölgesindeki ziyaretlerinde de Gayretköy, Yukarı Bostancı ve Güzelyurt’ta Binatlı Yılmaz Spor Kulübü’nü ziyaret ederek, yurttaşlarla sohbet etti. Akıncı, ayrıca Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) Kalkanlı Kampusunda ODTÜ mezunları için düzenlenen etkinliklere de katıldı.
ODTÜ mezunu olan Akıncı, köy ziyaretlerinin ardından ODTÜ Kalkanlı Kampusu’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. 5 yıllık dönemler halinde 5’inci yıldan 50’nci yıla kadar olan mezunlara madalyaların verildiği etkinlikte 1970’li yılların başlarında ODTÜ’den mezun olan Akıncı ve eşi Meral Akıncı da madalyalarını aldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474