banner564

Eroğlu bir günde 8 köy gezdi

Vatandaşlara, nisan ayındaki seçimlerde mutlaka sandığa gitmeleri yönünde çağrı yapan Eroğlu, yarışı birinci turda kazanacağını yineledi

Eroğlu bir günde 8 köy gezdi
banner598
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, seçim ziyaretleri kapsamında  sırasıyla Hisarköy, Çamlıbel, Tepebaşı, Akdeniz, Sadrazamköy, Kayalar ve Karşıyaka’yı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Eroğlu’na ziyaretleri sırasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı ve DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar, UBP Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Kutlu Evren, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Ergün Serdaroğlu ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy eşlik etti.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, “Kıbrıs Türk tarafının zayıf ve bir anlaşmaya muhtaç olduğu” yönündeki söylemlerin doğru olmadığını belirtti.
Eroğlu, “Kıbrıs Türk halkı olarak bir anlaşmaya muhtaç veya mecbur olan taraf değiliz. Devletimiz var ve her devlette olabilecek bazı sıkıntılarımıza rağmen her geçen gün yüceliyor. Bizi, Kıbrıs konusunda bir anlaşmaya muhtaçmışız gibi görenlerle, bu ifadeleri kullananlar ya da öyle düşünenler yanlış yapıyor, halkımıza zarar veriyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk halkı ile iç içe olmanın, köyleri dolaşmanın her zaman kendisini çok memnun ettiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının her şeyin en iyisine, en güzeline layık olduğunu ifade etti.
Eroğlu, “Üreten köylümüzü yanında olmak, onları dinlemek, anlamak ve bunlarla yetinmeyip sorunlarını çözmek lazım. Sorunlar çözülmez birikirse sıkıntı olur. Bunu hissetmek görmekse bizi üzer, zora sokar” dedi.
Cumhurbaşkanı Eroğlu, 19 Nisan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaparak, halkın sandığa gitmesi gerektiğini söyledi.
“Bu seçim diğerlerine benzemez. Halk kendi haklarını koruyan masadaki liderini seçecek” diye konuşan Derviş Eroğlu, deneyimli ve tecrübeli bir liderin masada olması gerektiğini belirtti.

Eroğlu Lapta’yı ziyaret etti
Bu arada, Cumhurbaşkanı Eroğlu Lapta’yı da ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.Eroğlu’na Lapta ziyareti sırasında Meclis Başkan Yardımcısı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel, Eğitim Bakanı ve DP-UG Milletvekili Özdemir Berova, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar, UBP Girne İlçe Başkanı ve Milletvekili Kutlu Evren, UBP Girne Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ve Ergün Serdaroğlu ile Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy eşlik etti.

“Kırgınlıkları bir tarafa bırakalım”
2010 seçimlerinde Laptalıların da desteğiyle Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Eroğlu, “Şimdi de ikinci bir dönem için aday oldum. Aday olurken UBP’nin ‘aday ol’, DP-UG’nin de ‘aday olursan destekleriz’ çağrısı oldukça önemli olmuştur” dedi.
Desteğin sözlerle değil, sandığa yansıyacak oylarla olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, temennisinin; 19 Nisan günü halkın sandığa gitmesi ve seçim gecesi de sonucu kutlaması olduğunu ifade etti. Eroğlu, bu seçimi birinci turdan bitirebileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474