banner564

Akıncı, arabulucu görevi üstlendi

Akıncı, arabulucu görevi üstlendi
banner598

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müdürü Mehmet Arkın Biray ile Süt Endüstrisi Kurumu (SÜTEK) Müdürü Fide Kürşat’ı, ardından da Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ile birlik temsilcisi üreticileri kabul etti.

Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği eylemlerinin 3’üncü günüde, hükümetle yapılan görüşmelerin olumlu neticelenmemesi sonucunda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya taleplerini iletti.
Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından basına açıklamada bulunan Hayvan Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya üreticinin düştüğü durumu ve sektörün sıkıntılarını izah ettiklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay ile haftalık olağan görüşmesinde, hayvan üreticilerinin sorunlarına çözüm arama konusunu gündeme getireceğini söylediğini dile getiren Naimoğulları, görüşme sonrasında kendilerinin aranıp son durum hakkında bilgilendirileceğini kaydetti.

Erhürman: Öneriler gelinen son nokta
Başbakan Tufan Erhürman, eylem yapan hayvan üreticilerine olanaklar çerçevesinde yapılabilecek en iyi önerilerin yapıldığını ve bunları daha fazla iyileştirmenin mümkün olmadığını söyledi.
Erhürman Cumhurbaşkanı Akıncı’yla yaptığı haftalık olağan görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada, KKTC’de olağan dışı bir durumun yaşandığını ve olağan dışı durumlarda kararlar alırken tüm kesimleri ve Maliyeyi nasıl etkileyeceğine de bakmak gerektiğini kaydetti.
Erhürman, Cumhurbaşkanıyla son ekonomik gelişmeleri ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yardımcısı Fuat Oktay’la yaptığı görüşme ve bu görüşmelerin sonuçlarını aktardığını ifade etti.
Hayvan üretici ve yetiştiricilerinin Cumhurbaşkanıyla kendisinden önce bir toplantı gerçekleştirdiğini de hatırlatan Başbakan, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bununla ilgili de kendisine bilgi verdiğini açıkladı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474