banner564

Akıncı: Halk beni işaret etti

Cumhurbaşkanlığı Rotası’nı kamuoyuna anlatan Akıncı, neden aday olduğuna da değindi

Akıncı: Halk beni işaret etti
banner598
Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKKM) salonunda “Dört Boyutlu Siyaseti” ile ilgili Cumhurbaşkanlığı Rotası’nı açıkladı.
Yapılan açıklamada, Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı Rotası etkinliğine Kuzey Kıbrıs’ın her yanından gelen yurttaş kitlesi katıldığı belirtildi. Etkinlikte, Mustafa Akıncı’yı anlatan film gösterisinin ardından seçim kampanyasında kullanılacak logolar ekranda gösterildi. Söz ve bestesi Acar Akalın, seslendirmesini ise Arif Edizer’in yaptığı Akıncı Marşı ile bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı’yla birlikte kürsüye çıktı.

Dört boyutlu siyaset
Akıncı konuşmasında, burada aday olmasının gerekçelerini ve “Çözüm Odaklı Siyaset”, “Toplumsal Konulara Duyarlılık”, “Türkiye ile karşılıklı Saygı” ve “Bağımsız Tarafsız Cumhurbaşkanı” başlıkları altında topladığı “Dört Boyutlu Siyasetinin” detaylarını katılımcılarla paylaştı.
Kendisini bu göreve talip olmaya sevk eden gelişmeleri açıklayan Akıncı, 2009 yılına kadar aktif siyasetin içinde olduğunu; “siyasette olanlar yeri geldiğinde bırakmasını da bilmelidirler” diye düşündüğü için bu tarihten sonra aktif siyasetten ayrıldığını kaydederek, bu süre içerisinde, kendisinin de belediye başkanlığı sırasında büyük eksikliğini hissettiği kaynağı yaratmak amacıyla “Belediye Başkanlığında 14 Yıl” isimli kitabı yazdığını anlattı.
Aktif siyasetten ayrıldıktan sonra herhangi bir makam talebi olmadığını vurgulayan Akıncı, ancak şartların cumhurbaşkanlığı adaylığını gündeme getirdiğini söyledi.
“2014 Haziran’daki yerel yönetimler seçimlerinde Harmancı Lefkoşa Belediye Başkanlığı için aday olmuştu. Bir kenarda duramazdım. O süreçte daha ilk mücadele yıllarından tanıdığım birine destek olmak için elbette orada olmalıydım” diye konuşan Akıncı, bu dönemde Lefkoşa halkından “önce Harmancı, sonra Akıncı” mesajını aldığını, bu mesaj üzerine Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar gezerek yurttaşların nabzını tuttuğunu anlattı.

“Kıbrıs Türkü değişim istiyor”
“Orada, Kıbrıs Türkü’nün değişim istediğini, güven duyacağı lideri istediğini gördüm. Halkın beni işaret ettiğini gördüm” diyen Akıncı, bu çağrı üzerine aday olmaya karar verdiğini vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halkın çağrısı elbette güçlü. Ancak ülkede var olan sıkıntılar da beni bir yol ağzına getirmişti. Ya evde oturacak, ya da ateşten gömlek olsa da halkın talebiyle aday olacaktım. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar altında Akıncı evde oturamazdı.”
Akıncı, bu yolda yalnız olmadığını halkın yanında olduğundan emin olduğunu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474