banner564

Aytaç Karduş 4 ay ceza aldı

2008’de Eren Rüstemoğlu’nun park halindeki aracına bir el ateş eden Aytaç Karduş hakkındaki dava 7 yıl sonra karara bağlandı

Aytaç Karduş 4 ay ceza aldı
banner598
Güzelyurt’ta 2008 yılında Eren Rüstemoğlu’nun park halindeki aracına bir el ateş eden sanık Aytaç Karduş, hakkındaki dava 7 yıl sonra karara bağlandı. Sanığın, aynı yıl cinayete kurban giden Mustafa Akmandor’un akrabası Hikmet Akmandor ile aracı ile seyrettiği sırada park halinde olan Rüstemoğlu’nun aracına ateş açmasının nedeninin korku olduğu açıklandı. Sanığın birlikte çalışan Mustafa Akmandor’un öldürülmesi nedeni ile olay günü park halindeki araçtan şüphelendiği, korkutmak amacı ile araca ateş açtığı ifade edildi.

6 davadan suçlu bulundu
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti, sanık hakkındaki kararını dün verdi. Aleyhine getirilen katle teşebbüs davasından beraat eden sanık, diğer 6 davadan suçlu bulunup mahkûm edildi. Yargıç Ulunay tarafından okunan kararda sanığın, 28 Eylül 2008 tarihinde saat 20.00 sıralarında Güzelyurt domuz çiftliği bölgesinde boş arazide park halinde bulunan Eren Rüstemoğlu’nun aracının arka camına bir el ateş ederek, arka camı kırdığı belirtildi. Olay günü kız arkadaşı ile araçta oturan Rüstemoğlu’nun Güzelyurt polisine giderek şikâyetçi olduğunu kaydeden Ulunay, sanığın tespit edilerek gözaltına alındığını belirtti.

Gönüllü ifade verdi
 Ulunay, gönüllü ifade veren sanığın,  Rüstemoğlu’nu tanımadığını, kısa süre önce beraber çalıştığı Mustafa Akmandor’un öldürülmesi nedeni ile park halinde duran araçtan şüphe ettiği için korkutmak amacı ile ateş açtığını söylediğini ifade etti. Ulunay, Rüstemoğlu’nun sanık hakkındaki şikâyetini geri çektiğini belirterek, sanık lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdiklerini ve mahkûm olduğu davalardan 4 ay süre ile hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473