banner564

Mohamed kardeşler tutuklandı

UKÜ’deki kavgada ağır yaralanan ve 15 gün komada yatan Nijerya uyruklu Zayed, kendine gelerek polise suçluların isimlerini verdi

Mohamed kardeşler tutuklandı
banner598
Zorkun TAŞER

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi kampüsünde 30 Aralık 2014 tarihinde meydana gelen kavgada Yakın Doğu Üniversitesi’nde eğitim gören Walid Zayed başı ile vücudunun çeşitli yerlerine aldığı yumruk ve tekme darbelerinden dolayı ağır yaralanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakım servisinde müşahade altında olan Walid Zayed 15 gün komada kaldıktan sonra önceki gün kendisine gelerek polise ifade verdi. Walid Zayed ifadesinde kendisini darp edenlerin ismini verince polis, Nijerya uyruklu kardeşler Huzaifa Mohamed ve Amro Mohamed’i gözaltına alarak dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. Teminat duruşmasında 30 Aralık tarihinde UKÜ kampüsü içerisinde meydana gelen olayda, iki zanlının tartıştıkları Walid Zayed’i darp edip alın kemiğinin kırılmasına neden oldukları belirtildi. Polis, olayın ardından önceki gün tespit edilerek gözaltına alınan zanlılar hakkındaki “vahim zarar, ciddi darp” suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, KKTC’de öğrenci statüsünde bulunan zanlıların davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

Yurtdışına çıkışları yasaklandı
Zanlılar mahkeme kararı ile haftada bir gün polis karakoluna giderek imza atmaları, yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanması ve 5 bin TL nakit teminat yatırmaları şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474