banner564

Akıncı: Laf değil  icraat zamanı

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ekibi; sorunlarını aktarmak için Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanını ziyaret etti

Akıncı: Laf değil  icraat zamanı
banner598

27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Halil İbrahim Doğan başkanlığındaki Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ekibi dün; Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufan Erhürman ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ayrı ayrı ziyaret etti.
Kabullerde konuşan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürü Halil İbrahim Doğan,  27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü Devlet Tiyatroları’nın sahnesi olmaması nedeniyle buruk kutladıklarını ifade etti.
Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı kabulünde, böyle bir günde Devlet Tiyatroları’nın hâlâ sahnesiz olması nedeniyle herkesin buruk olduğunu, Devlet Tiyatroları binasının yanmasının üzerinden 19 yıl geçtiğini, geçen yılki ziyaretinde binanın durumunu yerinde gördüğünü anımsattı.
 “Böyle günlerde büyük laflar etmek yerine iş yapmak gerekiyor,” diyen Cumhurbaşkanı Akıncı, 1985 yılında belediye başkanlığı döneminde belediye binasına yatırım yapmak yerine sanata ve tiyatroya yatırım olsun diye tiyatro sahnesine katkı yaptığını hatırlattı.
Cumhurbaşkanı, güzel projelerin hayata geçirilmesi için elbirliği içinde çalışılacağını sözlerine ekledi.

Uluçay: Üzerimize düşeni yapacağız 
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da ekibi kabulünde, Dünya Tiyatrolar gününde tiyatroya emek verenleri ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek, ülkelerin gelişmesinde ekonomilerin gelişmesi ve paralel olarak kurumsal yapıların güçlenmesinin önemli olduğunu , ancak sanatın ekonomiden de daha az önemli olmadığını belirtti.
Uluçay: “İnanıyorum ki sizlerde olan bu istek ve arzu bizleri de motive edecek ve tiyatronun sahneye kavuşabilmesi için 1999’dan beri yaşanmakta olan bu sıkıntının giderilmesi için Meclis olarak üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

Erhürman: Bina yapımı yılan hikayesine döndü
Başbakan Tufan Erhürman da Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları sahnesi yapımının bir çok mesele gibi yılan hikayesine dönen konulardan biri olduğunu belirterek, bunun bugüne kadar halledilememiş olmasının maddi imkanlara dayandığına inanmadığını söyledi.
Çok daha fazla kaynağın başka işler için ayrıldığını söyleyen Erhürman, “Niyet ve yürek meselesi“ diyerek,  projeye göre her yıl 1,5 milyon TL ayrılarak sahnenin yapımının en geç 3 yıl içerisinde tamamlanabileceğini, kaynağının da rahatlıkla başka kalemlerden aktarılabileceğini kaydetti.

Özyiğit: Geleceğe ışık tutuyorlar
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları ve diğer tiyatro ekiplerinin temsilcileri ile bir araya geldi.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, tüm tiyatro camiasının 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlayan Cemal Özyiğit,  tiyatro sanatçılarının kısıtlı olanaklara rağmen ortaya koydukları oyun ve eserlerle büyük bir mücadele verdiğini, topluma yön verdiklerini söyledi.
Tiyatro sanatçılarının aslında öğretmen gibi birer eğitimci olduğuna ve sanatla dramayı birleştirerek geleceğe ışık tuttuklarına dikkat çeken Özyiğit, toplumun doğru şekilde yönlendirilmesinde tiyatronun ciddi katkılarının olduğunu ifade etti.
Sanatçılar toplantının sonunda Bakan Özyiğit’e kendilerini kabul ettiği ve sorunlarını dinlediği için teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474