banner564

“Akıncı randevu bile vermiyor”

Albay Rıza Vuruşkan’ı anma töreninde konuşan Yılmaz Bora, Kıbrıs sorunuyla ilgili son açıklamaların düşündürücü ve ürkütücü olduğunu dile getirdi

 “Akıncı randevu  bile vermiyor”
banner598

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, TMT’nin ilk bayraktarı Albay Rıza Vuruşkan’ın 37. ölüm yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenledi.

TMT Mücahitler Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleşen anma törenine, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanları temsilcileri yanında, törende kendisine 50. yıl madalyonu verilen Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter de katıldı.
Törende ilk olarak saygı duruşuna bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
TMT Mücahitler Derneği Genel Sekreteri Emekli Binbaşı Çetin Serez, Kıbrıs Türkünün varoluş mücadelesini ve TMT’nin Kıbrıs Türkünün direnişindeki yerini aktararak Rıza Vuruşkan’ın biyografisini okudu.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora da varoluş mücadelesi için canlarını veren şehitleri minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.
“Çok zor ve acılarla dolu aşamalardan geçtik. Davamıza dört elle sarıldık. Aç susuz cephanesiz kaldık ama yolumuza devam ettik” diyen Bora, Vuruşkan önderliğinde başlayan mücadeleye halkın da her türlü desteği verdiğini anlattı.

“Görüşme taleplerimiz reddedildi…”
“Devlet yetkilileri ulusal davaya hizmet veren derneklere randevu dahi vermiyor” diyen Bora, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşmek için defalarca talepte bulunduklarını ancak taleplerinin reddedildiğini savundu.
Anastasiadis’in Kıbrıs sorunuyla ilgili son açıklamalarının düşündürücü ve ürkütücü olduğunu dile getiren Bora, halkın görüşmelere bel bağlamak yerine devletine sahip çıkması gerektiğini ifade etti.
Törende daha sonra mücadelede katkısı olanlara TMT 50. yıl madalyonu takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473