banner564

Akıncı: Reçete hazır

Akıncı, “Kapalı Maraş, Mağusa Limanı ve Ercan’ın açılmasını kapsayan bir paket toplumların ekonomisine katkıda bulunur” dedi

Akıncı: Reçete hazır
banner598
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı önceki gün sabah Karaoğlanoğlu bölgesindeki okulları ziyaret etti, ardından Gazimağusa bölgesinde düzenlenen bir toplantıya katıldı.
Akıncı, Mağusa Türk Gücü’nü de ziyaret ederek, kulüp yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi, sorularını yanıtladı. Akıncı önceki gün son olarak da Tatlısu’da yurttaşlarla buluştu.
Ziyaretlerinde “Dört Boyutlu Siyasetinin” temelini oluşturan “Çözüm Odaklı Siyaset”, “Toplumsal Konulara Duyarlılık”, “Türkiye ile Kişilikli İlişkiler” ve “Bağımsız Tarafsız Cumhurbaşkanlığı” ile ilgili vizyonu konusunda vatandaşları bilgilendiren Akıncı, toplantılarda en çok gündeme gelenin Kapalı Maraş ile Derinya ve Aplıç kapılarının açılması olduğunu kaydetti.
Kapalı Maraş’ın BM gözetiminde; Mağusa Limanı’nın düzenlenip doğrudan ticarete açılması ve Ercan Havaalanı’ndan direkt uçuşları kapsayan bir paketle açılmasının, Kıbrıs’taki her iki toplumunun ekonomisine katkıda bulunacağına inandığını belirten Akıncı, özellikle işsiz gençler için büyük iş olanakları doğacağını vurguladı.
Akıncı, bu süreçte öncelikle yabancı ve her iki toplumdan uzmanların yer alacağı bir heyetin Kapalı Maraş’ta inceleme yapmasının şart olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473