banner564

Akıncı’ya özel uçak tahsis edildi

Akıncı’ya, bugünkü ziyaret için Erdoğan tarafından özel uçak tahsis edildi

Akıncı’ya özel uçak tahsis edildi
banner598
Gözler Ankara’da

   İlk yurt dışı ziyaretini bugün gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özel uçak tahsis edildi. 
   Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun yazılı açıklamasına göre, Akıncı, kendisine tahsis edilen özel uçakla bu sabah 08.15’te Ercan’dan ayrılacak.
   Akıncı’ya, Müzakereci Özdil Nami ile Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri eşlik edecek.
   Ankara Esenboğa Havaalanı’nda törenle karşılanacak olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Çankaya Köşkü’nde ilk görüşmesini Türkiye Başbakanı Davutoğlu ile yapacak.
   Görüşme sonrasında Anıtkabir’i ziyaret edecek olan Mustafa Akıncı, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.
   Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’ndaki resmi karşılama törenine müteakip TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş başa görüşecek. Ardından heyetler arası görüşmeye geçilecek. Görüşme sonrasında ortak basın açıklaması yapılacak.
   Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, onuruna verilecek akşam yemeğinden sonra Esenboğa Havalimanı’ndan törenle KKTC’ye uğurlanacak.

Yol haritası belirlenecek

   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; bugün Ankara’da ele alınacak konular arasında Türkiye’nin garantörlüğü büyük önem taşıyor. Rum liderliği de, Ankara’nın bu konuda Akıncı’ya ne söyleyeceğini merakla bekliyor.
   Maraş’ın, Birleşmiş Milletler’e devredilmesi karşılığında, Rum tarafından nelerin talep edileceği, özellikle Ercan’a doğrudan uçuşlar konusu da bugünkü görüşmenin gündeminde yer alıyor.
   Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis’in yaptığı açıklamaya göre; Amerikan Hükümeti de önümüzdeki günlerde Kıbrıs konusunda önemli açıklamalar yapmaya hazırlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473